@kateryna_makarevska провела величезну роботу і зібрала інформацію про українських фігуристів, які перейшли виступати за інші країни.
Ми ще працюємо над цією сторінкою, тож ось поки невеличке прев’ю, але одна річ стала зрозумілою — часто між реальним переїздом і роком, коли фігуристи починають виступати за іншу країну є розрив, інколи в декілька років.
Цей розрив частково можна пояснити зрозумілими факторами — переїзд в іншу країну та оформлення документів займає час — але також тут важливу роль відіграє формальна процедура релізу (Clearance Certificate), і от вона інколи затягується на роки.
Правила ISU дуже поверхнево це описують, і я, насправді, не знаю всіх подробиць та нюансів цього процесу, тож мені хотілося б поспілкуватись з нашими фігуристами/тренерами/батьками, які зіткнулися з цим процесом близько і можуть розповісти їх історії.
Це допоможе не лише покращити датасет (може додати два роки — рік, власне, перееїзду і рік початку виступу за іншу країну?), а й краще зрозуміти як цей перехід відбувається, з якими проблемами люди стикаються, і що можна зробити, щоб допомогти тут.
Якщо знаєте, хто тут може допомогти зрозуміти проблематику краще — відправляйте їм цей лінк, або мої будь які контакти. Дякую!