Причому тут федерація гімнастики до уряду США? Ну не мають спортивні федерації до держави ЖОДНОГО відношення у демократичних країнах, а тим паче у США. Взагалі нуль.
Irysia А ще може бути банальні вплив і гроші.
Я пропоную перестати гратись у загальні фрази. Мене це засмучує, тому що я витрачаю багато часу, щоб показати наскільки різні погляди на спорт у совку і нє-совку, але навіть ви тут намагаєтесь знову все змішати в одну купу і зробити наче "все одне й те саме, тільки там ховають краще". Це не так.
Автономія спорту (незалежність від держави) – це суперважливий його аспект, якому приділяють багато уваги і про який багато говорять. Це у сердці спортивного та Олімпійського руху. Як раз скандали з допінгом та трансферами між країнами трошки змішали спорт (як незалежну автономну область людського співіснування) та міжнародне законодавство, і, блін, МОК там 10 років паніку розводив. Томас Бах у своїй вступній промові, взагалі, сказав, що "збереження автономії спорту – буде головним викликом перед МОК на наступні десятиліття".
Такого, щоб уряди держав "покривали" чітінг спортсменів – немає в цивілізованному світі. Це – нонсенс. Тому, будь ласка, не абстрагуйте наш постсовковий маразм на цивілізовані країни, або дайте мені беззаперечні аргументи та джерела. а не загальні фрази типу "там теж не рожеві поні".
PS. Мене так бісить те, яка прірва між нами та цивілізованими країнами. І що ніхто навіть не ставить питання – а чи не в дупі ми саме через це? У нас тобі сміються в обличчя, коли розповідаєш, що результати можна досягати не насильством та приниженням. Чи в світі не ділять спорт на "справжній спорт" та "фізкультуру". Чи що ділення на "аматорів" та "професіоналів" – це атавізм некомпетентних в спорті людей. Наче як якісь казки розказуєш. Але тільки виїжджаєш у цивілізацію, там люди сміються з іншого – що у нас міністр хизується що він персонально перевіряє як старші тренери федерацій готуються до ОІ, чи що у нас не підтримуються і не розвиваються клуби, чи що у нас батьки привчаються, що "якщо на твою дитину не кричать, значить це погано". І окремо бісить, що я не бачу навіть бажання ні в кого допомагати мені цю прірву зменшувати.