anna_nosach А в юниорских соревнованиях разве не "хлопці" и "дівчата", а не "чоловіки" и "жінки"?

Згодна, в усьому, що до дорослої категорії, мають бути дівчата й хлопці, як на мене.

anna_nosach А на ЧУ тоже не будет зрителей? А раньше были, до пандемии?

Маєте на увазі, чи пускають глядачів? Чи маєте на увазі, чи хтось ходить дивитися, крім інших фігуристів/-ок та їхніх родичів? Щодо першого - пускають. Щодо другого - не впевнена (ну, крім нас, звісно =) ), бо 1. мало хто про нього знає; 2. дуже незручний час проведення: більшість потенційних глядачів і глядачок на роботі або навчанні.

• tania відповіли на це повідомлення.
  • tania і anna_nosach подобається це.

Какая пара у нас классная, новое открытие для меня.

nikiviki До речі, для мене недавно стало відкриттям що вона прийшла в ФК у 9 років.

Таких відкриттів буде ще багато по мірі того, як радянська система ДЮСШ, в якій державою прописано до якого віку пізно брати у ФК, себе дознищить остаточно і дасть змогу більшій кількості талантів розкритися.

• nikiviki відповіли на це повідомлення.
    • bes подобається це.

divan Головна фраза дня, яку сьогодні довелося чути – "так погано ще ніколи не було" і "який низький рівень (спортсменів)".

Ну не знаю. Як на мене, бувало й гірше)) І в дівчат, і в пар. Багато хто навпаки, перевершив очікування (хоча за короткою важко щось оцінювати). А очікування були низькі, зважаючи на умови підготовки в цьому сезоні та велику перерву в деяких топових учасників/-иць. Настя Архипова, якій тут приписували завершення кар'єри, дуже непогано впоралася як для першого виступу з осені 2019-го, ще й після усіх перипетій зі здоров'ям. Щасти їй у довільній і взагалі в подальшому відновленні форми!

Не думала, що й Сєрова/Хобта зараз таке покажуть. Тодес дійсно шикарний. Здивували! Цікаво, що там буде в ДП.

Інша справа, що так багато спортсменів і спортсменок мусять виступати "попри щось". Видно, що є безліч дітей з потенціалом, і в умілих руках і адекватних умовах вони б зовсім іншими фарбами заграли та виділялися не лише на фоні українських конкурентів/-ок, а й - у перспективі - на міжнародному рівні. Атмосфера на самих змаганнях теж має значну роль. Коли відчувається підтримка, повага й що до тебе є комусь діло, то й віддача інакша.

• divan подобається це.

divan я не тільки про це. Просто мені згадалося обговорення півторарічної давності, точніше ось ця цитата

..тут якось забувають скільки років Кононенко та Котенко, а скільки тій же Андрійчук. Якби останній було 10, то критики було б значно менше.

І от цікаво - Кононенко (2009 р.н.) почала кататися в 2012, а Андрійчук (2004 р.н.) - в 2013.

Згадала ще про Таю - шкода, що вона без старших потрійних:(

• tania подобається це.

Посмотрев девочек, я делаю вывод, что Маша Андрийчук очень талантливая девочка. Желаю ей побольше уверенности в своих силах и удачи завтра! Катя Кононенко - прекрасная малышка!

kateryna_makarevska тобто є шанси що при проведенні ЧУ, туди можна буде потрапити у якості глядача?

divan Шкода, що Маша Андрійчук зі своїми височенними стрибками помилилася

На жаль, навіть у топових дівчат, які стрибають силові зубцові високі стрибки, проблеми з приземленнями, що вливає на каскади. Навіть і не згадаю, хто б впорався з цією проблемою і знайшов стабільність. Але Маші, звісно, цього бажаю.

• divan відповіли на це повідомлення.

Irysia проблеми з приземленнями

"Проблеми з приземленнями" починаються ще на заїзді на стрибок.

В Україні немає школи техніки фігурного катання. Є купа тренерів, які ховають один від одного "секрети" – "щоб не допомагати конкурентам" – тому кожен вигадує щось своє, вчиться (чи не вчиться) як може. Як результат, коли спортсмен переходить від одного тренера до іншого, то лунають вже емблематичні для українського ФК фрази "хто тебе так навчив" і "тут треба все перевивчати заново". Це величезна системна проблема, від якої страждають абсолютно всі.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

divan "Проблеми з приземленнями" починаються ще на заїзді на стрибок.

Я говорю лише про свої спостереження. Фігуристи з високими стрибками мають проблеми зі стабільністю. І я саме про топових. Навіть Туктамишева не робить каскад 3-3 з лутцем. Голд свого часу, здається, Керролл зменшував швидкість на заході та висоту, щоб стабілізувати лутц для каскаду. Проблеми з приземленнями лутців в Чен та Кавабати, хоча коли виходять, то це вау. Той самий Коляда так і не зміг добити 4 лутц, хоча 3л величезний. Коли я бачу стрибки Маші я одразу згадую проблеми всіх вищеназваних. Тобто це проблема не тільки нашої школи.

@Irysia,
            в основном проблемы с 3Lz+3T. 3T+3T с высоким первым тулупом многие прыгают.
            Давно кажется, что именно 3Lz+3T ей не нужен.

Котенко всё-таки закончила? А где Шаботова?

• Irysia і skating відповіли на це повідомлення.

tania якщо нічого не зміниться до того часу, то схоже, що так. Подивимося, чи будуть якісь оголошення з цього приводу. На ЮЧУ вхід вільний.

sdfdyghk в основном проблемы с 3Lz+3T. 3T+3T с высоким первым тулупом многие прыгают.

Так, але там механіка стрибків різна. Але я згодна, що без 3Л-3Т можна обходитися. особливо в довільній і особливо зараз.
              Проте шляхи для стабілізація приземлення треба все одно шукати.

sdfdyghk Без старших элементов на международных стартах конкурировать невозможно! Ребята не расчитывают на сиюминутный результат и работают на будущее. Очень радует ,что Кононенко,Андрийчук рискуют и идут на это.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

skating а так вони ризикують залишитися взагалі без будь-яких результатів.
                Пригадую, що схожа проблема була в Анни Хниченкової. Теж високі і силові стрибки, але вона стабільно валила перший стрибок із запланованого каскаду 3Ф-3Т. Коли повернулися до більш стабільного каскаду 3Т-3Т, то це дозволило принаймні на ОІ потрапити.
                Наприклад, молода естонка Ева-Лотта Кібус відмовилася від таких каскадів й цілком непогано отримує.

Я не знаю, який відсоток приземлення у Маші на тренуваннях, але поки шо на змаганнях це виглядає безнадійно. Треба розуміти, що тут швидко може з'явитися і психологічний фактор, якщо помилки будуть на кожному змаганні. А як потім це виправляти?

Вчера показала ваши посты сыну с ростом 184 и достаточно высокими тройными любимыми именно зубцовыми прыжками, сказал, что все именно так, приходиться сбрасывать скорость перед первым прыжком, чтобы не угробить весь каскад, у него, чаще перед флипом, раз на раз не приходится, тренера говорят, что спину надо закачивать постоянно, не знаю, что ещё нужно...

А тим часом у Росії хлопці юніори закінчують КП. Ну що маю сказати...В ютьюбі все є, просто це потрібно побачити. І нібито одна й та сама школа має бути у наших та їхніх тренерів,а таке враження - що ми взагалі з інших планет. А діти ж і там, і там талановиті, працьовиті, красиві. Лише потрібно навчити...

Трансляція перетворилася на слайд-шоу :(

• nikiviki відповіли на це повідомлення.

Irysia УФФК ні при чому, то інтернет на Шалет винен :)

"Мені сказали провести трансляцію, а якої вона буде якості мене не хвилює"