bes дякую, але в мене з цього приводу (я про відео) трохи інші відчуття – це такий флешбек на 10 років тому, коли я сам стояв за камерою на кожному старті, стрімив, записував і викладав ці відео, (а інколи одночасно ще й фотографував, ще до появи Діми Путінцева) і це було в кайф – але було відчуття, що всі ці зусилля підтримають та помножать, замість того щоб знищувати і хейтити.
І зараз мене трохи бісить такий відкат на 10 років, а ще бісить те, наскільки в тій атмосфері (на Шалет на змаганнях) все законсервовано в часі і всі роблять вигляд, наче це ок – і Турчи.. тобто Лапушка, яка радісно промовляє промови про те, як спортсмени мусять натхненно тренуватись, і Віктор Петренко, якого як поні вивели на нагородження, щоб зайвий раз браванути статусом "олімпійського чемпіона", і непрацюючий мікрофон, і розминки без музики, і спортсмени перед дзеркалом у напівзламанному публічному туалеті замість гримерки, і все інше – просто зацементовано в часі, як якийсь віртуальний музей фантазій про те, що совок знову запрацює.
Хочется просто вивезти кожного на пару місяців в вільні від совку країни, і показати, що таке, коли тренери працюють на свою репутацію, і вільні створювати свої клуби і отримувати таку саму допомогу від держави, як і всі інші. Показати, що таке, коли спорт це не лише про медалі, і коли тебе цінують, як спеціаліста, навіть якщо ти не їздив на Олімпіаду через трупи своїх конкурентів. Показати, який вигляд мають федерації, які складаються з спільноти фігурного катання, а не з совкових функціонерів.
Ну нічого, будемо крок за кроком нову федерацію будувати, скільки б це часу не зайняло.