kiri здесь дело даже не в докрут-недокрут. здесь хорошо что не поставили invalid element. если бы специалист был построже могли бы и это сделать. в нашей команде был такой случай на одном зарубежном старте, правда это в детском спорте. но именно по этой же причине.
я розумію про що Ви, але, знов ж таки, на юніорському/дорослому рівні подібне все ж таки відсуджують на користь спортсмена. За дітьми не дивлюся, сказати не можу. Крогозябри різного рівня іноді стрибають і топи, тим не менш їм все завжди зараховують. Що там далеко ходити, якщо тут Моріса один стрибок заявлений як сальхов і як тулуп. Самі спеціалісти не відрізняють і жодного разу його не покарали. Зубцові стрибки вже мало хто стрибає як треба, все більше з ребер. Тобто всі активно використовують фліпбергери та лутцбрергери. Когось карають? Тулуп як аксель? Теж мені новина (знову привіт Морісу).
Але я згодна що краще стрибати так, щоб не прискіпувалися. Просто виходить, що у виграші саме ті, хто оптимізував техніку. а ви стрибайте олд-скульні стрибки та пасіть задніх.
kiri ейчас время российских фигуристок, как недавно было время японских, а ещё раньше американских. но все развивается по спирали. просто кто-то раньше улавливает какие то тенденции и начинает выдавать результат который нравится публике, а судьи тоже люди.
Судді не просто люди, вони спеціалісти. В нас не Євробачення, щоб враховувати симпатії публіки. Я розумію, що коли зала встає, то судді можуть щось там докинути за компоненти, але на тому все. Я підозрюю, що тут не питання розвитку спорту, а самовиживання. Поки така країна як Росія готова вбухувати такі гроші в цей вид, в них буде робота. Але то зовсім про інше.
І я аналогічно не розумію про який прогрес та тенденції мова у фігурному катанні, якщо основна тенденція останніх років - це одна программа на кілька років, повернення старих програм чи кілька нових за сезон. Коли я починала дивитися фк на початку 90-х, то все це було таким страшним моветоном, що навіть не топи собі цього не дозволяли. Більше того, зараз нові програми це здебільшого копі-паст попередньої, тільки музика інша. То де ж прогрес? В нас все ж таки фігурне катання, а не стрибки на льоду.
І я вже мовчу про блоки суддів. До одного місця і публіка, і тенденції, коли "своїх" треба підняти, а "чужих" опустити. І, соррі, не вірю я, що вони ось так тенденційно, але об'єктивно судять.