Теж погоджуся, ритмічний танець Мурамото/Такахаші - це найкраща танцювальна програма цього сезону, як на мене. Чудовий приклад, як поставити програму так, щоб приховати недоліки й вигідно підкреслити сильні сторони. Видно, що їм комофортно в цьому стилі, особливу Дайске, що суперважливо для початкових етапів кар'єри в новій дисципліні. Прогрес за останній рік шалений. Ще є над чим працювати, звісно, але на вигляд вони набагато впевненіші, ніж у минулому сезоні: парні елементи вже не такі валідольні, і твізли підтягнули. Досі дивуюся, до речі, що зараз у Зуєвої такий голяк із учнями. Хотілося б бачити в неї більше пар. Але принаймні М/Т можна розраховувати на індивідуальніший підхід, ніж у набитому під зав'язку Монреалі =)
А щодо Н/Н, мені насправді подобаються їхні танці. В олімпійському сезоні багато хто обережно ставиться до вибору програм і ставить щось у звичному стилі, тому я не можу скаржитися (та й дісно ритмічні в цьому сезоні в переважної більшості просто важко дивитися. А я ще наївно сподівалася, що хтось зможе зробити щось у стилі Тесси й Скотта або Шибутані в сезоні 2016/17. Але видно, наскільки важко багатьом переналаштуватися із заїжджених класичних стилів).
Навороти, які ще не до кінця відпрацьовані в Саші й Максима, можуть, звісно, різати око на початку сезону, але далі, думаю, буде краще: щось мінятимуть, щось підчистять. Більше турбують усі інші елементи, які є важливішими, особливо в ритмічному танці й, відповідно, для потрапляння до довільної на Олімпіаді: твізли, патерн, доріжки - отут часто виникають проблеми, які стають помітнішими, коли пара виступає на змаганнях із вищою конкуренцією. Дуже хочеться вірити, що до Ігор підкоригують прогалини, бо дует класний і харизматичний, і хочеться, щоб він запам'ятовувався не лише артистизмом і підтримками, а й викатаними рівнями =)
А проблеми з GOE і PCS - це вічна тема в українському фігурному катанні. Очевидно, чогось у нас бракує в тренувальому процесі для розвитку в цьому напрямку, особливо в skating skills. Розумію, що комусь із такими самими навичками ставлять вищі оцінки, але ми не маємо такої вагомості у світі фігурного катання, щоб розраховувати на такі подарунки без "своїх" у суддях. Тут треба вище голови стрибати, щоб помітили. Шмуратко в цьому, приміром, добре зараз розвивається - схоже, на чистому ентузіазмі. Сподіваюся, це відзначатиметься й суддями.