Если ты несовершеннолетний, принимай допинг, ты ж "protected person". Все равно мы тебя отмажем, выступай на здоровье....ты в нужной группе в нужной федерации. Была б не Валиева, уже б сто раз дисквалификацию получила б. Препарат запрещен на любых этапах подготовки, как уже писали. ЗАПРЕЩЕН! Вот это удар по остальным спортсменкам. Кубертен бы в гробу перевернулся.
Олімпійські Ігри 2022. Загальне обговорення.
Пападакис Сизерон это космос, поздравляю их!
Я в принципі казала, що для Росії все закінчиться репутаційними втратами. Але це прекрасний кейс щодо неповнолітніх на дорослих змаганнях. Їм там не місце. І мова зараз не тільки про жіноче фк. На скільки я пам'ятаю. на літніх 13-річні брали участь і вигравали медалі.
Mariiadpua смотря с чем бороться, с допинговой системой в России, или со спортсменкой Валиевой
А як їх роз'єднувати, якщо Росія їх поєднує в першу чергу? Хто там тільки в Росії не висловився про змову заходу проти них. Та і сама Етері підтримала.
Ну і прям вишенька на цьому прекрасному допінговому торті - не буде церемонії нагородження командних змагань. А якщо Валієва посяде 1-3 місце, то і в одиночці також медальної церомнії не буде.
У мене просто слів цензурних немає. А чим інші спортсмени завинили? Це просто треш якийсь. Ви там змагайтеся, а потім ще роками будемо судитися і визначатися в кого яке місце. Ну капець.
https://olympics.com/ioc/news/ioc-eb-decides-no-medal-ceremonies-following-cas-decision-on-the-case-of-roc-skater
- Змінено
Что там Ханю за пресс-конференцию собрал???
Mariiadpua просто прес-конференція. Вчора чи позавчора (вже заплуталася у днях) таку саму дали Нейтан та Джейсон.
Юдзуру розказав, що в день довільної нога боліла настільки, що був не впвнений, що взагалі вийде. Чи виступить у гала ще не знає, уде залежати від стану ноги (але знаюч Юдзуру, думаю, що буде).
Не виключає, що докатається до наступних ОІ.
Irysia Хвала небу!
Саша та Максим серед інших фігуристів у відео від ІСУ про підготовку до ОІ та олімпійську мрію
- Змінено
Читаю тут клопотання Русади проти WADA – там повний цирк.
Версія Русади така, що триметазідін приймає дідусь Каміли (з доказів тільки 30-секундний ролик записаний у машині, де дідусь показує пакетик триметазідін як доказ), який її забирає з тренувань, а це якимось чином призвело до того, що препарат забруднив якийсь інший дозволений препарат, потрапив до організму спортсменки. Суд не купився на цю версію, тому що а) не було представлено ані чеків, а ні рецептури від лікаря б) не було показано яким саме чином ліки дідуся могли потрапити до організму спортсменки.
divan чхнув у машині, от порошок і розлетівся. А онучка вдихнула мабуть
К насилию над детьми в спорте привлекается всё больше внимания благодаря допинговому скандалу. Я раньше не сильно задумывалась, а теперь поняла, почему мне совсем неинтересны российские юниорские соревнования девочек. Видимо, подсознательно чувствовала, что это что-то нездоровое.
О боже, я думала це залишиться на рівні фанфіків...
- Змінено
anna_nosach мабуть, самі діти не сприймають це як насильство. Інакше не бігла б та спортсменка, про яку тут сказали, що боялася поскаржитися на біль своїй тренерці, назад до неї від більш лояльного та демократичного))) Якщо за обопільною згодою, то се ля ві. У них є багатий вибір тренерів: вони ж не кріпаки й можуть переходити до більш людяних і уважних.
Я не захищаю жорсткий підхід. Просто наші думки - це думки людей поза системою. А ті, хто всередині, мають свій погляд.
А взагалі саме питання жорстокості в профспорті має починатися з того, що сам він, профспорт (а особливо фігурне катання) - сам по собі, незалежно від тактики тренера, у принципі спрямований проти здоров'я: по мінімум 2 години щодня переважно стрибків в один бік з періодичним биттям об тверду поверхню для дівчинки/жінки будь-якого віку в будь-якому разі шкідливо. А б'ються вони, падаючи з подвійних, чи потрійних, чи четверних - то вже питання другорядні. І б'ються в будь-якого тренера.
Як продовження ідей ось такого відео можна назнімати жахіть із цифрами, скільки разів стрибає спортсмен за день, скільки б'ється, і коментар лікаря - до яких дефектів у розвитку хребта це призводить, як зношуються зв'язки тощо. І нехай потім усі охать: ой, а я інтуїтивно відчувала, що з ФК щось не те.
Marlinka У них є багатий вибір тренерів: вони ж не кріпаки й можуть переходити до більш людяних і уважних.
Немає. ну тобто вибір, звісно, є, але, як ми бачимо, на ОІ їдуть фігуристки тільки одного тренера. І судівство внутрішніх та міжнародниз стартів говорить саме про те.
так само як в нас, звісно, можна не тренуватися в Дерюгіної, але треба бути готовим, що вона свій вплив пустить проти тебе. Так само як в Росії повз Вінер ніхто не пройде. Але загалом, звісно, вибір завжди є.
Проте головне ж не це, а такого аб'юзівного тренерського підходу в принципі немає бути. Я була шокована, коли ІСУ дали нагороду "Тренер року" саме Етері. Її методи на той момент ні для кого не були секретом, але її за це навіть нагородили.
але я розумію чому. Є ще один аспект, про який чомусь зараз мало говорять. А він про те, що ІСУ та західним мас-медія конвейєр Етері теж був вигідний. Вони на всьому цьому теж непогано заробляли.
От, наприклад, канал Євроспорту на ютубі. Там всякі сюжети, самері змагань, виступи тощо
https://www.youtube.com/c/eurosport/videos
І от в період командника тільки про Валієву там 7 окремих відо. Туди навіть виступи з гран-прі підігнали,а яка кількість переглядів! Який там Нейтан чи Юдзуру. Про китайську пару взагалі нічого, хоча вони рекордні бали в КП отримали. І російські ЗМІ з усіма медіо-персонами можуть казати все що завгодно, але МОК та ІСУ активно і Валієву, і дівчат Етері піарили і просували. І вся ця ситуація вдарила і по ним також. І для них це теж репутаційні втрати. От прям вже дуже цікаво послухати той самий британсткий Євроспорт. Бо Девіс/Смолкін ще на ЧЄ були емейзінг, а тут вже до них купа питань, які мали б виникнути ще в Таллінні. А які деферамби завжди були дівчтатам Етері... Для них всі ці методи тренувань стали відкриттям? Серйозно?
Тому дуже сподіваюся, що висновки зроблять всі і нарешті відкрито сказати "ні" аб'юзу в спорті, особливо в ситуації з неповнолітніми. І може. нарешті, перестануть відправляти в космос лише окремих фігуристок, прощаючи їм всі баги техніки та відверті помилки. Конкуренція, а не монопольні рекорди йдуть на користь спорту в першу чергу.
Marlinka Вы переводите тему в другую плоскость. Никто не говорит. что спорт высоких достижений - это курорт. Но если все же фигуристки как-то устраивают свою полноценную жизнь после спорта, рожают детей, значит в самих тренировках нет чего-то сверх-опасного для организма, если к тренировкам подходить грамотно. Я же говорила больше об абьюзе детей. И никакие достижения и медали, тем более липовая гордость страны, не стоят того, чтобы ребенка ломали физически и/или психологически.
Как-то Эмму Гаджиеву (в прошлом фигуристку, сейчас спортивного журналиста) спросили, почему в Европе такие слабые фигуристки на фоне россиянок. Она сразу ответила, что там другой подход к детям. Никто не будет насиловать детей ради результатов, там на первом месте - получать удовольствие от спорта.
А то, что Трусова и Косторная побежали обратно к Тутберидзе, когда пошли провалы, нет ничего удивительного. Они уже "нюхнули" успеха, доминирования, и не хотели от этого отказываться. Они уже часть той системы, которая их взрастила.
- Змінено
anna_nosach Вы переводите тему в другую плоскость.
ні, я вам показую, що це все питання одного порядку. Та блогерка у відео охає/ахає, але ж її слова - у принципі стосуються самих принципів професійного спорту. Чи є сфери, де тренер каже: їж, що хочеш, гладшай, тяжій? Може, хтось так і ставиться, але ж тоді спортсмен розуміє, що він не заради результату займається, і кидає цю сферу. Адже для багатьох професійний спорт - це в принципі сфера камікадзе. Але ж є люди, які йдуть у нього й віддають своїх дітей, бо вони згодні жити за цими жорскими правилами.
anna_nosach Она сразу ответила, что там другой подход к детям. Никто не будет насиловать детей ради результатов, там на первом месте - получать удовольствие от спорта.
Вибачте, вони ж заради задоволення все одно щодня об лід б'ються неодноразово. Чи їх тренер щоразу після падіння по спині гладить і просить облишити сьогодні стрибати?
Писали колись про японського якогось фігуриста, що він катався пів року в ковзанах, що натирають, і боявся тренеру про це сказати. Чому там не репетують про аб'юз? А як тільки тренер декілька поколінь успішних спортсменок випускає, одразу треба компромат знайти?
anna_nosach А то, что Трусова и Косторная побежали обратно к Тутберидзе, когда пошли провалы, нет ничего удивительного. Они уже "нюхнули" успеха, доминирования, и не хотели от этого отказываться. Они уже часть той системы, которая их взрастила.
А ми в демократичному суспільстві хочемо жити чи як? Є люди, для яких медалі - найголовніше в житті - нехай ідуть до своєї мети. Чи ми їм будемо розказувати, що має бути метою їхнього життя? Дітей влаштовує, батьків також - нехай займаються.
Зараз серед рос. тренерів з'являються конкуренти Тутберідзе. Плющенко, в принципі, може деякими юніорками скласти конкуренцію. Давидов. Але як я зрозуміла, Давидов - це Тутберидзе чоловічої статі))) От нехай тренери з більш м'яким підходом доводять, що медаль можна завоювати без насильства над психікою)))
Спорт - він оцінює тренера й спорсмена за результатом. На те він і спорт. Так, нагородили Тутберідзе. А які ще були варіанти? Якщо його учасники згодні жити за цими правилами - не треба втручатися.
Marlinka Чому там не репетують про аб'юз?
"репетують". В Японії проблема з насильством у спорті теж досить велика. Ось матеріал Human Rights Watch про це:
https://www.hrw.org/report/2020/07/20/i-was-hit-so-many-times-i-cant-count/abuse-child-athletes-japan
Ці питання не можно розглядати без історичного контексту. "Ці люди" самі виросли в такій системі (радянській, я писав про це). Вони згодні, не тому що це найкращий шлях для їх дітей, а тому що ніколи не бачили інших поглядів та методик.
Ще раз – спорт в Україні живе здебільшого ментально у 70-х роках, де абьюз і спорт – це синоніми. Розвинуті країни мали іншу історію появи абьюзивних підходів у спорті (він нерідко приносився з радянського союзу, імпортувався, але загалом то був наслідок професіоналізації спорту у другий половині ХХ століття). І тому на ці проблеми реагують і вирішують. Холістичне та позитивне тренерство, моделі довгострокового розвитку спортсменів – це все у словнику кожного тренера, що навчається зараз в розвинутих країнах. Це тупо приводить до кращих результатів в довгостроковій перспективі, це не просто гуманістичні підходи, це банально, спортивна наука. Але в Україні тобі сміятимуться в лице і розказуватимуть що "так усюди" і що "ви просто нє понімаєте, што такое большой спорт".
З цим не можна миритися.
Marlinka Чи є сфери, де тренер каже: їж, що хочеш, гладшай, тяжій?
А навіщо всі ці крайнощі? Чи обов'язково доводити до того, щоб потім дорослі люди ловили панічні атаки перед вагами? Тренер може поговири з батьками про здорове та правильне харчування, порадити дієтолога, але не забороняти їсти. Більше того, часто в тренера (та й в багатьох вболівальників також) неадекватно розуміння здорової ваги. Їм ок тільки тоді, коли дитина вже прозора.
Marlinka А ми в демократичному суспільстві хочемо жити чи як? Є люди, для яких медалі - найголовніше в житті - нехай ідуть до своєї мети.
Не треба плутати дорослий спорт і дитячий. Одна справа, коли ризикують повнолітні, а зовсім інша - коли діти. І в данному випадку не має значення, що хочуть батьки чи діти, інакше навіщо потрібен тренер? Якщо батьки прагнуть покалічити дитину, то це в соціальні служби треба звертатися, а не годувати свої амбіції.
Мені, як глядачу, нафіг не потрібні четверні в дітей. особливо такою ціною.