Hopmen як же вони вже дістали з цим питанням🙃

Tatyana Так а вы посмотрите на эти требования к программам. Это документально закреплено, вот и гонятся за результатом. Если почитать старую советскую литературу по ФК, то ребенка приводить в хозрасчетную группу( группу НП) надо было в 6-7 лет. А у нас сейчас в 3-4 года приводят. Чтобы к первому классу уже прыгать аксель и двойные, иначе все - опоздали. Может здесь тоже что-то не так?

В мене дитина, яка он носиться по дому, дивиться мультики, складає пазли і мозаїки, ходить на уроки, танці і в художку (чисто в групу "для себе"). А потім натикаєшся на таких же дітей-другокласників в інсті, які потрійні стрибають і аж шкода їх стає. І цікаво - в батьків з клепками там все ок?

• Marlinka відповіли на це повідомлення.
  • Vero подобається це.

nikiviki чесно, мене аж бісить, коли отак кажуть: у мене дитина така-то - значить, і всі мають бути такими. Ще й на клепки натякають. Ви бачили зсередини тренувальні групи дітей-другокласників? Повірте, якщо дитина не хоче займатися, а хоче малювати чи складати пазли - більше року її у спорті не втримаєш. Ви в курсі, що є різні темпераменти, різні вдачі? У вас така, а в когось інша. І в дітей-фігуристів з мозаїками зазвичай також усе добре.
    Я часто бачила дітей-фігуристів, коли ще своїх не було. І мене завжди зачаровувало: їм по 7-9 рочків, а вони такі самостійні, цілеспрямовані й мотивовані. Самі перед тренуванням розминаються, стараються, ніхто їх не силує, чесно))) Чудові діти, повірте.
    Завжди вважала: навіть якщо вони не стануть професійними фігуристами, такий стиль життя й ставлення до того, чим займаєшся, знадобиться в будь-чому, чим би ця дитина в дорослому віці не займалася.

Marlinka у вас якісь подвійні стандарти. Якщо дитина хоче їсти, то їй неможна дозволяти, а якщо хоче стрибати квади в десять років, то хай стрибає. В усьому має бути баланс.
      Навіть в Росії юні фігуристи навіть топових шкіл все одно не відмовляються від підкаток. Так, це з одного боку бізнес, бо на цьому заробляють, а з іншого - єдиний варіант отримати і складність, і стабільність. В принципі, загалом, нічого поганого в тому немає. Є ж репетитори длядітей, які мають різні проблеми зі шкільною програмою. Але одна справа допомогти п'ятикласнику з програмою для п'ятикласників, а зовсім інша - загнати її до програм випускників.
      До речі, коли мова заходить про спорт тут і там, то часто забувають про те, що в більшості розвинених країн дуже серйозно ставляться до навчання. Пригадую, як в 2010 був скандал у Нідерландах, бо на той момент ще принц Уільям-Александр з дружиною та трьома дочками поїхав на Олімпійські ігри у Ванкувері, а старша дочка мала бути в школі. Тобто там пофі, звичайна ти дитина чи з королівської родини і якщо треба бути в школі, значить треба бути. І так кругом. Тому часу на тренування не так багато. Плюс у випускних класах у спортсменів часто трапляються провали, бо вся концентрація на іспитах. Один з факторів, чому, наприклад, нові олімпійські чемпіони в танцях ПС так швидко спрогресували це той факт, що Габріела закінчила школу, тому могла і переїхати, і сконцентруватися на катанні.
      І якщо повернутися до теми допінгу, то звісно жоден не навчить стрибати квади. Але точно є такі, які допоможуть витримати такі шалені навантаження для вивчення складних лементів і стабільного виконання.

Marlinka nikiviki чесно, мене аж бісить, коли отак кажуть: у мене дитина така-то - значить, і всі мають бути такими. Ще й на клепки натякають. Ви бачили зсередини тренувальні групи дітей-другокласників? Повірте, якщо дитина не хоче займатися, а хоче малювати чи складати пазли - більше року її у спорті не втримаєш. Ви в курсі, що є різні темпераменти, різні вдачі? У вас така, а в когось інша. І в дітей-фігуристів з мозаїками зазвичай також усе добре.

Я не говорила, що всі діти мають бути як моя, я про те що своїм дітям треба давати побути дітьми. І вважаю це теж батьківським обов'язком. Вже зараз я прекрасно бачу що ще рік два максимум і в художку доведеться вкладатися по повній, але цих кілька абсолютно "дитячих" років в неї було. А з трьох років на каток, з восьми потрійні, з 11-12 квади... Якось ненормально це. Що ж там з здоров'я лишається до 18?
        Ті потрійні самі по собі не приходять, це важка праця якою навантажують дітей. Темперамент темпераментом, але мене ніхто не переконає що дитина 8-9 років сама по собі захотіла стрибати 3Т чи 3С. Це все нав'язується оточенням і батьками в тому числі. І, як правильно помітила @Irysia часто в шкоду навчанню, бо там все крутиться кругом катка.

Irysia До речі, коли мова заходить про спорт тут і там, то часто забувають про те, що в більшості розвинених країн дуже серйозно ставляться до навчання.

Тут звісно і фінансові можливості грають роль. В цьому плані мені подобаються батьки Щербакової, які очевидно приділяли навчанню і загальному розвитку Ані (та й всіх своїх дітей) значну увагу. А заради інтересу подивилася якось Загітову і Медвєдєву на цих ОІ... Ну, без коментарів.

• Marlinka відповіли на це повідомлення.

А тем временем, у нас наконец первая медаль - серебро в лыжной акробатике, юху! Принес чемпион Пхенчхана Александр Абраменко 👏 👏 👏 Было интересно и волнительно смотреть.

• Irysia подобається це.

Притримували наших хлопців і вчора, і сьогодні. Але змогли!!!
          І, насправді, дуже примно бачити саме колектив із спортсменів та тренерів. Справжня команда!

Irysia А как победитель из Китая подошел к нашему тренеру и с таким уважением и признанием поздравлял, я аж удивилась. Видимо, и правда сильная команда у наших.

Вʼячеслав Загороднюк в гостях у Skating Lesson, говорять про різне в контексті Олімпіади
            (початок на 1:06:00)

• anna_nosach відповіли на це повідомлення.
            • machelle подобається це.

Дівчата, яких запросили у показові

nikiviki А з трьох років на каток, з восьми потрійні, з 11-12 квади..
              Ви перебільшуєте. В Україні, приміром, у спортшколу можна лише з 4-х. І у 8 років потрійні не вчать, роки на 2 пізніше.

nikiviki Вже зараз я прекрасно бачу що ще рік два максимум і в художку доведеться вкладатися по повній,

ну от знайдеться хтось, хто скаже, що в 10 років дитина має більше гуляти й рухатися не псувати зір у "художці по повній", чи не так? Але це ВАШ вибір і ВАШЕ бачення пріоритетів. А всьому світові не догодиш. Так само й батьки фігуристів.

nikiviki Темперамент темпераментом, але мене ніхто не переконає що дитина 8-9 років сама по собі захотіла стрибати 3Т чи 3С. Це все нав'язується оточенням і батьками в тому числі. І, як правильно помітила @Irysia часто в шкоду навчанню, бо там все крутиться кругом катка.

Сама не захоче, але примусу немає. Їй ставлять завдання - вона охоче виконує. Якщо дитині страшно стрибати або не виходить - вона довго не затримається в спорті. Діти, які залишаються, як правило, самі є амбітними й цілеспрямованими.
              Мені справді смішно читати всі ці охи-ахи про бідних дітей. Так, як правило, ситуацію бачать люди збоку. Хто всередины процесу, бачать це по-іншому.

• Irysia відповіли на це повідомлення.
              • bes і Fs-ukr подобається це.

Marlinka діти дуже часто це тупо амбіції батьків.

З автобіографії теністиста Андре Агассі. Якщо хтось не знає, то це переможець 60 турнірів в одиночному (в тому числі 8 турнірів Великого Шолому, 17 турнірів серії Мастерс, 1 Кубок Мастерс та 1 Олімпійські Ігри) та 1 турнір (турнір серії Мастерс) у парному розряді.

МНЕ СЕМЬ ЛЕТ. Я разговариваю сам с собой, потому что страшно и, потом, больше нет никого, кто хотел бы меня выслушать. Я шепчу себе под нос: «Брось, Андре, сдавайся! Положи ракетку и уходи с корта, прямо сейчас. Иди-ка домой, съешь что-нибудь вкусненькое. Поиграй с Ритой, Фили или Тами. Посиди с мамой, посмотри, как она вяжет или складывает пазл. Разве это не здорово, Андре? Просто уйти и никогда больше не играть в теннис?»

Но я не могу. И не только потому, что отец потом будет гонять меня ракеткой вокруг дома. Что-то глубоко внутри меня — в животе, в мускулах — не дает сделать это. Я ненавижу теннис, ненавижу всем сердцем, и все же продолжаю играть, играю все утро и весь день, потому что у меня нет выбора. Неважно, насколько мне хочется бросить, — не сделаю этого. Я продолжаю уговаривать себя остановиться и все-таки по-прежнему играю, и эта двойственность, это противоречие между тем, чего я хочу, и тем, что я делаю, составляет суть моей жизни.
                ...
                ЧЕМ ЛУЧШЕ Я ИГРАЮ В ТЕННИС, тем хуже обстоят дела в школе. Это меня беспокоит. Я люблю книги, но чтение дается с трудом. Мне нравятся учителя, но я почти не понимаю, о чем они рассказывают. Кажется, я не могу выучить и понять все то, что ясно моим сверстникам. У меня идеальная память, но я не могу сосредоточиться. Мне все нужно объяснять по два-три раза. (Быть может, именно поэтому отец кричит каждую команду дважды?) Кроме того, я знаю, что отец проклинает каждую минуту, которую я трачу на учебу, ведь учиться приходится за счет времени на корте. Так что нелюбовь к школе и плохие отметки — это своеобразный знак уважения к отцу.
                ...
                Я много лет слушал, как отец кричит на меня за промахи. Одно-единственное поражение — и вот уже я сам жестоко казню себя. Я перенял его манеру — его нетерпение, перфекционизм, ярость, и теперь его голос не просто похож на мой: его голос стал моим. Чтобы мучить меня, отец больше не нужен. Я прекрасно справлюсь сам.

• divan і Marlinka відповіли на це повідомлення.
                • machelle подобається це.

Irysia класна книжка, як раз дочитую.

Irysia діти дуже часто це тупо амбіції батьків.

звісно, дитині спосіб, стиль життя і перші захоплення первинно вибирають/підсовують батьки. Думаю, кожен хоч раз у житті змушував дитину робити уроки або, умовно кажучи, мити посуд, коли вона хотіла гуляти або "висіти в телефоні". Ми взагалі зараз занурюємося в якісь філософські підвалини життя. Дитина в принципі - плід системи цінностей своїх батьків. Звісно, що дитина навіть зі здібностями до музики/спорту/математики не сама просить відвести її до відповідної школи й наполегливо водити туди все дитинство. Але якщо заняття для неї - це суцільне насильство, не зможе вона далі займатися, повірте.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

Marlinka Але якщо заняття для неї - це суцільне насильство, не зможе вона далі займатися, повірте.

Ну я Вам вище дала цитату Агассі. Також дуже був серйозний скандал з тенісисткою Еленою Докіч та її батьком.
                    Десь на форумі було відео нашої художньої гімнастки Наталі Годунко, де вона розказувала, як одна зі дівчат, з якою вона займалася, сама собі зламала руку тільки щоб більше не тренуватися. І таких історій безліч.
                    Я Вам щиру заздрю, якщо увесь подібний треш пройшов повз вас

• nikiviki відповіли на це повідомлення.
                    • divan і nikiviki подобається це.

У Марка Мадьяра позитивний тест🙁

• Nadia відповіли на це повідомлення.

Дуже цікава нова програма This and That у Skating Lesson. В гостях була Поліна Едмундз. Вони говорили про жіноче одиночне на ОІ та взагалі про російське жіноче катання.
                        Знаю, багато скажуть, що заздризники і тому подібне, тим не менш це те, про що і спеціалісти і фанати вже давно говорять.
                        І найбільше в контекті компонентів Поліна похвалила Олю Мікутіну, до речі. Це щодо заангажованості.

Irysia та навіть не треба шукати приклади в спорті, достатньо розпитати шкільних відмінників (всім привіт 😁).
                        З введенням НУШ скільки незадоволених повилазило, бо як же тепер без циферок в журналі довести всім що твоя дитина найкраща?

nikiviki обидно. Пара медленно но уверенно прибавляет.

Коли навіть дворазовий олімпійський чемпіон в шоці 🙂)) Виконання і власне фотка 🙂))