Ну я теж скептично, але коли читаєш як буянять тенісні федерації через виключення росіян з Уімблдону, то це вже перемога.
В принципі, фк такий розвиток подій має піти на краще. І справа ж не в тому, що медалі будуть отримувати інші (а саме про це нудять росіяни). Просто росія і до того не була зацікавлена у розвитку фк, а виключно у тому, що забеспечувало їм медалі. Як я вже писала раніше, росія такий собі член світової фк спільноти. Їх не цікавлять міжнародні турніри крім статусних. Вони не хочуть самі проводити і не поспішаютьпосилати своїх фігуристів на турніри в інших країнах. Бо в них в себе свої голодні ігри і всім має бути цього достатньо. Ок, в них тренуються фігуристи з інших країн, але не безкоштовно це раз, ну і очевидно за лояльність суддів до їх фігуристів. І це прекрасно видно в протоколах. Не пригадую, щоб росію цікавили якісь міжнародні семінари тощо.
Тепер головне, щоб російські фігуристи не почали розбігатися по світу, бо тоді це призведе до чергової кризи національного фігурного катання інших країн. Скільки б там не укали позитива в легіонерах, але приклад тієї ж Грузії доводить, що це до одного місця. Не зможуть брати фігуристів з Росії і закінчиться фк в країні.
Ну і найсумніше це в будь-якому випадку ситуація з українськими фігуристами. За будь-яких розкладів це шалений удар по фк нашої країни. Багатьом фігуристам різного віку доведеться забути про фк. І невідомо коли в Україні діти знову зможуть займатися фігурним катанням. Але я вірю, що це нас зробить тільки сильнішими. Це стане прекрасним стимулом для позитивних змін. І може не одразу. але в нас все буде добре!