Я б не хтіла, щоб нашу країну розглядали як можливість продовжувати кар'єру. Без претензій до інших, але я б воліла бачити місцевих фігуристів від України. Поодинокі випадки ще можуть стимулювати розвиток спорту в країні, але якщо це стане тенденцією, то це призведе до зворотньої ситуації. Особливо, якщо спортсмени з інших країн продовжать тренуватися в себе, а наші місцеві тут.
З іншого боку, фігуристи, які мають топові амбіції, не будуть залишати Росію (чи іншу топову країну). Бо фігуристів приблизного одного рівня з Росії та. наприклад, Норвегії будуть оцінювати абсолютно по-різному. Тому, власне, і наші талановиті фігуристи часто-густо обирають інші країни.
В данному випадку я в жодному разі не проти Насті Шаботової. Скандал в Росії довкола неї мені на голову не наліз і це чудово, що вона зможе просто продовжувати кататися і виступати. В нашому випадку такої уваги ЗМІ їй точно не світить. Хоч у чомусь є плюси :))) І час для зміни спортивного громадянства теж правильний. По суті, це вся реальна кар'єра попереди. Я саме не дуже за, якщо готові фігуристи почнуть бігати до нас, бо в себе займали надцяті місця. Тим більше, що не така вже й ми безнадійна країна, яка не може виховувати фігуристів.