Загальні питання, обговорення українського ФК.
Irysia Я знаю, але саме відсутність заповнених клітинок у категорії гран-прі впливає. Ще значно вище американці Каррейро/Пономаренко, які взагалі до чемпіонатів ніяких останні 2 роки не діставалися, тобто в рейтинг пішли бешки та етапи гран-прі. Ті самі наші Попова/Бєліков не так вже й сильно відстали від Саші та Макса саме тому, що 2 попередніх роки каталися по юніорським гран-прі і заробляли там бали.
Пропоную переміститися в цю тему:)
Дякую за інформацію. Ще трохи покоприсалася в документах ІСУ щоб краще зрозуміти цю систему (не дуже допомогло :)) хоча з цим ФК починаю підтягувати англійську)
В такому випадку я так розумію найменш вигідне становище в пар - Катя/Ваня і Маша/Кирил, бо юніорах вони вже виступати не можуть.
- Змінено
nikiviki В такому випадку я так розумію найменш вигідне становище в пар - Катя/Ваня і Маша/Кирил, бо юніорах вони вже виступати не можуть.
Ну, на тому рівні, на якому змагаються вони, все не так погано. Рейтинг має серйозне значення в першу чергу на чемпіонатах. А цим парам ще треба відібратися на них. До того ж, є етапи челенджера, де можна пробувати заробити серйозний сізон бест, який би давав надії на дорослий етап. Тим більше, що за дорослу програму можна отримати більше (там ж більше лементів). Якщо не одразу, то по заміні часто справа доходить до далеко не топових. І ось тут, в першу чергу, залежатиме від самих спортсменів.
В будь-якому випадку, щороку з юніорів виходить дофіга спортсменів і не у всіх є можливість зачепитися за дорослі етапи, але прориваються. .
nikiviki до речі нас чекає боротьба молодших танцювальних пар за другу квоту на ЧЄ.
Добре, що з'являється конкуренція.
nikiviki Ще б розібратися з відбором на етапи як воно все влаштовано :))
Там не дуже складно, насправді. По 2 гарантованих етапи отримують топ-12 одиночників і топ-10 пар з чемпіонату світу. Потім роздають етапи топ-24 рейтингу на початок нового сезону (окрім тих, кому вже дали). потім топ-24 за сізон бест (окрім тих, в кого вже 2). Ще дають переможцям ФЮГП та призерам ЮЧС (якщо ще нема). Якщо місця ще є, то роздають за сізон бест. Спершу топ-24 отримують, а потім і наступні. Домашні квоти то окремо.
В результаті, нашим фігуристам найреальніше отримати етап за сізон бестом. Якщо не одразу, то за заміною.
Irysia Там не дуже складно, насправді. По 2 гарантованих етапи отримують топ-12 одиночників і топ-10 пар з чемпіонату світу. Потім роздають етапи топ-24 рейтингу на початок нового сезону (окрім тих, кому вже дали). потім топ-24 за сізон бест (окрім тих, в кого вже 2). Ще дають переможцям ФЮГП та призерам ЮЧС (якщо ще нема). Якщо місця ще є, то роздають за сізон бест. Спершу топ-24 отримують, а потім і наступні. Домашні квоти то окремо.
В результаті, нашим фігуристам найреальніше отримати етап за сізон бестом. Якщо не одразу, то за заміною.
Це я ще про топових фігуристів, що повертаються не казала :) А в них гарантія 2-х етапів :)
У нас тут зміни в танцювальних парах Чурілової
У складах наших двох юніорських танцювальних пар сталися зміни. Анастасія Саммель, яка була в дуеті з Микитою Погорєловим, тепер виступатиме разом з Олексієм Щуровим. Олексій був партнером Марії Пінчук, яка, в свою чергу, стала в пару з Погорєловим.
А ось це до речі теж цікаво. Теж Чурілова
- Чи думаєте ви уже про нові програми?
- Так, ми намітили музику до довільних танців, але компонувати зарано з тих міркувань, що ще незрозуміло, якими будуть правила. Така сама ситуація і з ритмічним танцем, де також наразі немає чіткого розуміння щодо елементів, хоча музику ми уже знайшли. З юніорами ще складніше, оскільки не визначено, яким буде обов’язковий танець. Під час юніорського чемпіонату світу в Талліні повідомили, що ці питання будуть розглянуті на ЧС в Монреалі, але з відомих причин цього не сталося. Залишається сподіватися, що чорна полоса для всього світу та спорту зокрема незабаром мине й життя увійде у звичне русло.
Сама запостила, сама відповім:))
ISU из-за ситуации с коронавирусом сохранит требования к коротким программам и ритм-танцам на сезон-2020/21
Международный союз конькобежцев (ISU) объявил, что из-за ситуации с коронавирусом некоторые требования к программам, действительные в сезоне-2019/20, сохранятся на следующий сезон.
«Из-за пандемии коронавируса многие фигуристы не смогут должным образом подготовиться к следующему сезону, и это создаст большие трудности в изучении новых программ.
Учитывая это, три технических комитета (одиночное и парное катание, танцы на льду, синхронное катание) предложили, а Совет принял решение сохранить основные требования сезона-2019/20 для сезона-2020/21.
– Танец на льду: обязательные танцы для новисов всех категорий, а также ритм-танцы для юниоров и взрослых не будут изменены.
– Синхронное катание: требования к сбалансированным коротким и произвольным программам для всех категорий не будут изменены.
– Одиночное и парное катание: требования к короткой программе, указанные в технических правилах 611 и 620 для одиночного и парного катания, действительны на сезон-2020/21.
Все три комитета предлагают на следующий сезон небольшие изменения в шкале оценивания (SOV), уровнях и GOE, которые будут опубликованы в коммюнике ISU через некоторое время», – говорится в заявлении ISU.
Сезон новий буде як дежавю. Навряд багато фігуристів та пар будуть робити нові програми...
- Змінено
Irysia, насколько я поняла, так только танцам оставляют требования прошлого года для короткого танца, ну и синхронистам.
У одиночников и спортивных пар все обязательные элементы в короткой программе меняются согласно правилам 2020/21 сезона.
Так что, «терпеть» повторы зрителям придётся только в коротком танце)
Главное, чтобы соревнования возобновили...
В програші будуть танцювальні пари, які переходять у дорослі, як от наші Маша з Кирилом, бо вони змушені ставити новий короткий танець.
Якщо більшість залишить старі програми на змаганнях буде епічна рубка - все таки добре викатані програми мають свої переваги.
itisme У одиночников и спортивных пар все обязательные элементы в короткой программе меняются согласно правилам 2020/21 сезона.
А то це колись одиночників/пари зупиняло повторювати програми :)))
Так шо так, єдині, кому точно треба буде робити нові програми - танцюристи, що виходять у юніори з новісів, або з юніорів у дорослі.
І загалом, якщо не посунуть сезон, то постраждають найбільше юніори, адже їм вже у серпні стартувати, а вони лід ще фіг зна коли побачать.
nikiviki саме тому я і казала, що скоріше за все багато хто залишить старі програми. Бо підготовку до сезону почнуть пізно, а якщо й програми нові ставити, то взагалі важко буде.
А от щодо початку сезону, то тут все проблематично. Змагання підв'язані під конкретні ковзанки. Не факт, що всі етапи можна буде кудись переносити. Дорослі етапи тим більше. Думаю, зараз ІСУ голову ламає і аврально консультується з усіма організаторами.
Я вже мовчу про те, що на той момент кордони мають бути відкриті максимально. Інакше фігуристам просто тупо не буде як діставатися змагань.
Исходя из новостей из РФ, они планируют запускать фигуристов в Новогорск. И вот тут стало как-то обидно: а ведь у нас в Украине вообще нет никакой базы для фигуристов. Чтобы собрать сборную, провести сборы, к примеру, к чемпионату Европы или мира, под чутким присмотром врачей, массажистов. С централизованным проживанием, специальным питанием, тестами реакции на нагрузки и т.д. За почти 30!!! лет мы не сподобились даже озаботиться пректом такой базы. Куда можно было бы приглашать иностранных специалистов с их топовыми спортсменами, обмениваться с ними опытом. Где можно было бы просматривать и прИсматривать за подготовкой юных, подающих надежды, фигуристов. Похожей базой стал Богуслав. Туда летом приезжают иностранцы, там есть и зал, и льда достаточно. При желании, можно достроить место для проживания, столовую, медицинский центр. Но это ПРИ ЖЕЛАНИИ. А, как показали последние 30 лет, желания что-то делать для развития (а в начале 90-х - просто для поддержания того, что было, а было не мало, я имею в виду кадры - тренеры, известные всему миру спортсмены) не было. И нет. Вот и сидим и ждем, пока местные власти соизволят позволить (сори за тавтологию) выйти сборникам на лед. В то время, когда в других видах спорта сборные практически и не прекращали свои занятия. Обидно, да.
Вместо развития, наша супер-федерация выбрасывает за борт (читаем: в свободное плавание "с богом" выступать за другин страны) уже готовых фигуристов, прямо скажем, хорошего уровня, в подготовку которых, как это не парадоксально, уже вложено не мало государственных в том числе средств и которые могли бы представлять Украину на ближайшей Олимпиаде с очень высокой долей вероятности. Это я про пару, если что.
Вот такие грустные мысли. Савченко, Волосожар, Быченко, Резниченко, Навка, Колесник, Башинскя, Смирнова, Бардей, Агафонова, Депутат, Микутина, Стрекалин...Список далеко не полный, это по-памяти. Какая-то тоска.
Боже, та в нас жодного спортивно-концертного комплексу пристойного рівня нема в усій країні. Скільки можна юзати дореволюційний київський палац спорту? І це комплекс, який може приносити шалені прибутки. Що вже казати про ті сфери, де прибутки так очевидно не зібрати :(
- Змінено
Думаю уже давно зрозуміло що федерація не збирається працювати в напрямі розвитку спорткомплексів і інфраструктури. Якщо є бажання, то треба братись за це самим. Шукати спонсорів, бізнеси, що можуть бути певним чином зацікавлені в будівництві спорткомплексів. В інтернеті є готові бізнес-плани для побудови ковзанок. Розумію, що це сили, час та витрати, але виходячи із ситуації це найбільш реальний варіант. Якщо збереться критична маса зацікавлених людей, які будуть готові приділяти цьому час, то може щось і вдасться запустити. Якщо держава/федерація буде бачити, що це вигідно, то може і сама зацікавиться підтримкою таких спорткомплексів (мрію).
Не так давно була новина, що біля стадіона Старт збираються побудувати ковзанку. В результаті там наче затвердили план реконструкції, але я не знайшла інформації, чи збереглася в остаточному плані ковзанка. А це була б непогана відправна точка - показати, що ковзанка потрібна, там будуть відвідувачі і вона приноситиме прибуток.
Ще в Києві є проект громадського бюджету, де можна виграти грант на реалізацю якогось проекту. Це не покриє витрати на повноцінний комплекс, але може слугувати певною рекламою і приверне увагу інвесторів.
Може я наївна, але тут здається два варіанти: сидіти чекати і жалітись на те що, федерація погана, або робити щось. Наскільки я знаю, @divan колись починав роботу в цьому напрямі, та він був сам. З командою набагато легше та ефективніше долати бюрократію та інші перепони:) Питання в тому, чи воно дійсно комусь потрібно.
Я тут згадала, що під час ОІ в Кореї в Олімпійську студію на Першому каналі приходила Ганна Турчинова і говорила про новий комплекс. Ось відео
https://tv.suspilne.media/video/17934
Я так зрозуміла, що будівництво вже було майже погодженим. Хтось знає про долю цього проекту?
Там взагалі в різні дні гостями були різні представникифк і було багато цікавих розмов. Про відсутність ковзанок казали всі, але 2 роки пройшло і нічого...