• ⛸ Загальне
  • Загальні питання, обговорення українського ФК.

nikiviki саме тому я і казала, що скоріше за все багато хто залишить старі програми. Бо підготовку до сезону почнуть пізно, а якщо й програми нові ставити, то взагалі важко буде.

А от щодо початку сезону, то тут все проблематично. Змагання підв'язані під конкретні ковзанки. Не факт, що всі етапи можна буде кудись переносити. Дорослі етапи тим більше. Думаю, зараз ІСУ голову ламає і аврально консультується з усіма організаторами.
Я вже мовчу про те, що на той момент кордони мають бути відкриті максимально. Інакше фігуристам просто тупо не буде як діставатися змагань.

місяц пізніше

Исходя из новостей из РФ, они планируют запускать фигуристов в Новогорск. И вот тут стало как-то обидно: а ведь у нас в Украине вообще нет никакой базы для фигуристов. Чтобы собрать сборную, провести сборы, к примеру, к чемпионату Европы или мира, под чутким присмотром врачей, массажистов. С централизованным проживанием, специальным питанием, тестами реакции на нагрузки и т.д. За почти 30!!! лет мы не сподобились даже озаботиться пректом такой базы. Куда можно было бы приглашать иностранных специалистов с их топовыми спортсменами, обмениваться с ними опытом. Где можно было бы просматривать и прИсматривать за подготовкой юных, подающих надежды, фигуристов. Похожей базой стал Богуслав. Туда летом приезжают иностранцы, там есть и зал, и льда достаточно. При желании, можно достроить место для проживания, столовую, медицинский центр. Но это ПРИ ЖЕЛАНИИ. А, как показали последние 30 лет, желания что-то делать для развития (а в начале 90-х - просто для поддержания того, что было, а было не мало, я имею в виду кадры - тренеры, известные всему миру спортсмены) не было. И нет. Вот и сидим и ждем, пока местные власти соизволят позволить (сори за тавтологию) выйти сборникам на лед. В то время, когда в других видах спорта сборные практически и не прекращали свои занятия. Обидно, да.
Вместо развития, наша супер-федерация выбрасывает за борт (читаем: в свободное плавание "с богом" выступать за другин страны) уже готовых фигуристов, прямо скажем, хорошего уровня, в подготовку которых, как это не парадоксально, уже вложено не мало государственных в том числе средств и которые могли бы представлять Украину на ближайшей Олимпиаде с очень высокой долей вероятности. Это я про пару, если что.
Вот такие грустные мысли. Савченко, Волосожар, Быченко, Резниченко, Навка, Колесник, Башинскя, Смирнова, Бардей, Агафонова, Депутат, Микутина, Стрекалин...Список далеко не полный, это по-памяти. Какая-то тоска.

Боже, та в нас жодного спортивно-концертного комплексу пристойного рівня нема в усій країні. Скільки можна юзати дореволюційний київський палац спорту? І це комплекс, який може приносити шалені прибутки. Що вже казати про ті сфери, де прибутки так очевидно не зібрати :(

Думаю уже давно зрозуміло що федерація не збирається працювати в напрямі розвитку спорткомплексів і інфраструктури. Якщо є бажання, то треба братись за це самим. Шукати спонсорів, бізнеси, що можуть бути певним чином зацікавлені в будівництві спорткомплексів. В інтернеті є готові бізнес-плани для побудови ковзанок. Розумію, що це сили, час та витрати, але виходячи із ситуації це найбільш реальний варіант. Якщо збереться критична маса зацікавлених людей, які будуть готові приділяти цьому час, то може щось і вдасться запустити. Якщо держава/федерація буде бачити, що це вигідно, то може і сама зацікавиться підтримкою таких спорткомплексів (мрію).
Не так давно була новина, що біля стадіона Старт збираються побудувати ковзанку. В результаті там наче затвердили план реконструкції, але я не знайшла інформації, чи збереглася в остаточному плані ковзанка. А це була б непогана відправна точка - показати, що ковзанка потрібна, там будуть відвідувачі і вона приноситиме прибуток.
Ще в Києві є проект громадського бюджету, де можна виграти грант на реалізацю якогось проекту. Це не покриє витрати на повноцінний комплекс, але може слугувати певною рекламою і приверне увагу інвесторів.
Може я наївна, але тут здається два варіанти: сидіти чекати і жалітись на те що, федерація погана, або робити щось. Наскільки я знаю, @divan колись починав роботу в цьому напрямі, та він був сам. З командою набагато легше та ефективніше долати бюрократію та інші перепони:) Питання в тому, чи воно дійсно комусь потрібно.

Я тут згадала, що під час ОІ в Кореї в Олімпійську студію на Першому каналі приходила Ганна Турчинова і говорила про новий комплекс. Ось відео
https://tv.suspilne.media/video/17934
Я так зрозуміла, що будівництво вже було майже погодженим. Хтось знає про долю цього проекту?

Там взагалі в різні дні гостями були різні представникифк і було багато цікавих розмов. Про відсутність ковзанок казали всі, але 2 роки пройшло і нічого...

8 днів пізніше

Хвилинка цікавої дрібнички: на нашому маленькому ютуб-каналі найбільше переглядів у довільної Кокури на ЮЧУ, короткої Шаботової на ЮЧМ і довільної Андрійчук на ЮЧУ.

nikiviki а ти можеш, як буде час та натхнення, пододавати ці відео до профілів спортсменів на сайті? )

divan так я це і так роблю кожного дня. Просто зараз більше трачу часу на пошук і завантаження старіших відео (нормальної якості) яких ще нема в ютубі і стараюся відразу додавати в профілі.

• divan відповіли на це повідомлення.

nikiviki вогонь, дякую!!! ❤️ Я там додав результати Ice Star 2019 щойно, треба тепер придумати як зробити інтерфейс щоб можна було доповнювати/коригувати івент для вже доданих відео. (Але це вже вже для іншої теми, сорі за флуд))

• nikiviki відповіли на це повідомлення.
        • nikiviki подобається це.

divan будь ласка:)
          П.С. Там в Жданович я знов продублювала відео
          І до речі на vimeo теж вже є канал FigureSkating Ua, для тих відео что ютуб блокує

13 днів пізніше

А хтось в курсі, чому результати пари Нестерова-Даренський дискваліфіковані з Чемпіонату Європи та з Юнацьких Олімпійських ігор? Правда чомусь в команді на ЮОІ результати збереглися.
          Результати з чемпіоната Європи змінили 4 квітня, а з ЮОІ 27 травня. Дуже дивно...

• divan відповіли на це повідомлення.

Irysia так, це можливо в разі визнання порушення анти-допінгових правил – окрім дискваліфікації, відбираються медалі та місця зайняті на період використання допінгу.

Нажаль, це було справжньою причиною розпаду пари, але оскільки в мене немає офіційних документів з подробицями, то я нічого не публікував. Ну і з поваги до спортсменів — бо що там сталося насправді, я не знаю. Анти-допінгові закони і правила не ідеальні, і наші фігуристи їх часто не знають (згадайте випадок з Анастасією Галєтою), тож там могло бути прикра помилка (ліки, наприклад, які містять препарат зі списку).

Федерація, звісно, мовчить мовчки, тому що замість того щоб навчати та поширювати інформацію, яка може знизити вірогідність таких помилок, вона більше боїться за свою репутацію. Але оскільки вже це спливло, то я спробую дістати якісь офіційні документи, якщо вони є в публічному доступі. Хоча б щоб розібратися, що насправді сталося і як цьому запобігати в майбутньому.

Пропоную не мусолити тему, це, зрозуміло, дуже важко далося спортсменам.

divan просто дивно, що перегляд результатів так сильно відрізняється у часі. Плюс результати і медалі за ЮОІ в команді парі залишили.

Ну і так, федерація мовчить...

• divan подобається це.
              2 місяці пізніше

Я так розумію контрольні прокати не плануються? Якась така затяжна тиша в українському ФК.

Так головний тренер збірної у відпустці:)))) (два місяці карантину - то хіба відпочинок?)
              Контрольних прокатів не буде, буде Кубок України, але він тільки для дорослих. Юніорів там у програмі немає.

8 днів пізніше

До речі, тут 10-річна Катя Кононенко каскад 3-3 стрибнула.

рік пізніше

Оце так поворот
              https://ufsf.com.ua/%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b9%d0%b4%d0%b5-%d1%83-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d1%83/

Шановні члени Української федерації фігурного катання!
              Я вирішила скласти з себе повноваження віце-президента та голови Опікунської ради. Причиною цього рішення стала незгода із грубим порушенням більшістю членів Президії УФФК (крім Ірини Медведєвої, Дмитра Дмитренка, Ольги Петрової та Тамари Цимбал) Положення ISU щодо допуску до чемпіонату країни серед юніорів пар, які брали участь у такому ж змаганні минулого сезону, а також Статуту федерації. Зокрема, це стосується відмови у проведенні чергової конференції, яка за Статутом повинна проходити щороку. Це блокує включення до Президіі представників підрозділів УФФК та консервує старий склад Президіі, який потребує оновлення відповідно до Статуту та інтересів федерації.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

Олександра Подушко завершила кар'єру

nikiviki допуску до чемпіонату країни серед юніорів пар, які брали участь у такому ж змаганні минулого сезону

Що мається на увазі? о_О Тобто юніорська пара не може брати участь у ЮЧУ 2 роки поспіль?

Створено сайт федерації двома мовам, який є одним із найкращим, що дозволяє ISU надавати право безкоштовної прямої трансляції усіх етапів Гран – Прі через сайт УФФК.

А яким чином трансляція ЮГП пов'язана з сайтом УФФК? О_О

• nikiviki відповіли на це повідомлення.
                • Vletior і Nadia подобається це.

Irysia А яким чином трансляція ЮГП пов'язана з сайтом УФФК? О_О

Напевно малися на увазі етапи Кубка України. Ці люди точно знають що таке ФК і які змагання проводяться?