Официальный сайт: https://www.graz2020.com
Участники: http://www.isuresults.com/events/fsevent03111953.htm
Трансляция будет на канале ISU на ютьюбе: https://www.youtube.com/user/SkatingISU

Украину представляют:
Мужчины:

• Андрей Кокура (вместо Ивана Шмуратко, который не едет из-за болезни) :(

Женщины:

• Анастасия Гожва

Пары:

• София Нестерова - Артём Даренский

Танцы:

• Александра Назарова - Максим Никитин

Чесно кажучи нема слів. Я так чекала цього ЧЄ, чекала Настю з її новою КП, чекала Ваню після етапів ЮГП.
Просто побажаю всім хороших прокатів і піду закуплятися валер'янкою😃

Андрей Кокура свой план сделал – 3А выехал, все исполнил, что планировалось, молодчина!!
Трансляция, напоминаю, тут -

divan Андрій молодець. Судячи по коментарях на тому ж спортсі він багатьом запам'ятався на ЮОІ, сподіваюся чемпіонат Європи буде йому стимулом

Все що треба знати про фігурне катання: переможець ФГП Кевін Аймоз зайняв 26 місце і не пройшов в довільну програму.
    І от цікава ситуація. Кевін завалив усі стрибки, але за рахунок високих рівнів нестрибкових елементів і компонентів знаходиться вище Андрія.

• Nadia відповіли на це повідомлення.
    • Irysia і Nadia подобається це.

nikiviki Только Кевин не победитель, а бронзовый призер ФГП. А по сути вы абсолютно правы, вот такая реальнось в ФК, что накатал, то и получил сегодня, хотя был в фаворитах. Андрей выступил очень достойно для дебюта. Даже те, кто мимо произвольной достаточно сильно катались.

• nikiviki відповіли на це повідомлення.
      • nikiviki подобається це.

Nadia ой, я дійсно наплутала, не варто "навеселє" писати на форумах :)
        Я власне мала на увазі також і те, що не стрибками єдиними... Кевін за техніку отримав на 5 балів менше Андрія.

Соня і Артем на жаль останні. Майже всі елементи на мінус :((

• nichi подобається це.

Да, жаль, что Андрей и София с Артёмом не квалифицировались, но всё таки Андрей уж точно получил отличный опыт, прокачал 3А на такого уровня турнире – это дорогого стоит.

Удачи сегодня Саше и Максиму! Завтра будут девочки, и, чтобы не создавать завышенных ожиданий, Марина Амирханова, по неизвестной причине не приехала на ЧЕ, так что Настя будет без тренера. :(

divan на Небельхорні теж Амірханової не було, Настя з Чуріловою в КіКу сиділа. Може Федерація економить?

• divan відповіли на це повідомлення.

nikiviki Може Федерація економить?

Ні.

На Небельхорні Амірханової не було, тому що вона була в Загребі на етапі ЮГП з Настею Архіповою.

divan а, зрозуміло, дякую

• divan подобається це.

Саша з Максом молодці, не підвели! Здається мені прибавили вони в швидкості, яку в них часто критикували.

І що мене насправді здивувало в танцях - невже Синіцину-Кацалапова так близько підпустили до Пападакісів? Їм за техніку поставили більше! А в підсумку 0,05 бала різниці! Жаль що довільний в росіян трішки поступається минулорічному, на п'яти французам добряче б наступили.

Даже не знаю, за кого болеть у мужчин)))) Интрига...

Ну, чуда не произошло, Настя сорвала каскад и в квалификацию на произвольную тоже не попала. (

• nikiviki подобається це.

Хоч за порадою @divan не було завищених очікувань, але йолки-палки... В такі моменти добре зрозуміло в якому стані українське ФК.
                Пам'ятаю як на старому форумі пісочили Хниченкову за вік, за Олімпіаду і за те що вона просто "пересиділа" інших. Але на ДП вона відбиралася. (крім ЧМ 2017). Як дорікали Назаровій-Нікітіну за ту ж Олімпіаду, що вони "блатні" і ніякого толку з того що вони тренуються за кордоном нема, хоча і коментатори, і фанати ФК не лише з Україн відмічали оригінальність нашої пари і зважаючи на стан ФК в Україні їхні прокати можна дивитися спокійно :)) Тоді здавалося що це катастрофа, а виявилося буває й гірше.

• Irysia відповіли на це повідомлення.
                • divan і skating подобається це.

divan от може хоч ви поясніть мені, бо я не можу зрозуміти. Якщо є такі проблеми з стрибками, особливо лутц і фліп, чому не упростити контент. Навіть в останніх розминках стрибали 3Т+3Т чи 3Т+2Т. Я розумію бали і все таке, але хіба не краще прокатати простішу програму, але чистіше?

• divan і Irysia відповіли на це повідомлення.

Оля Микутина выступает уже во взрослых и очень достойно откатала

Российские фигуристы и остальные, ну хоть в танцах остальная Европа выиграет одну - две медальки. Назарова/Никитин молодцы, но всё таки в самом катании они так и остались на своём ещё юниорском уровне, так их путём и не раскатали

nikiviki от може хоч ви поясніть мені, бо я не можу зрозуміти. Якщо є такі проблеми з стрибками, особливо лутц і фліп, чому не упростити контент.

Я трохи здалека зайду з відповіддю, але проблеми не зі стрибками — проблеми з вмінням зконцентруватися в потрібний момент.

Брайан Орсер, наприклад, вмінню володіти своїм ментальним станом, очищувати голову від зайвих думок і фокусуватися на катанні приділяє не менше уваги, ніж технічній стороні (він навіть мобільний додаток випускав, який може допомогти навчити цьому інших фігуристів). Є ще непогана книга Філа Джексона (відомого тренера команд NBA Chicago Bulls та Los Angeles Lakers, який тренував Майкла Джордана та Шакіла О'Ніла) - "Eleven Rings" – про холістичний підхід до тренерства, де він описує як використовував концепції з дзен-будизму не лише у свому ставленні до гравців, але й навчаючи їх володіти своїм розумом, ментальним настроєм, емоціями і думками та налаштовуватись їх перед грою.

На жаль, ми поки що не можемо похвалитись такими мудрими та виваженими тренерами. В нас за щастя якщо тренер не є додатковою причиною хвилювання та проблем. Давнє недбало-вороже ставлення федерації до фігуристів додатково деморалізує їх на міжнародних стартах. Тому не дивно, що вони рідко показують свій максимум.

До речі, про Олю Мікутіну, за яку я страшенно радію весь сезон — це дуже яскравий приклад, як людина, яку підтримують, в яку вірять і яку цінують, може показувати не просто максимум, а більше за свій максимум (сподіваюсь, ви бачили як до неї ставляться в Австрії, що особливо помітно зараз через факт проведення ЧЄ).

PS. Окремо був дуже радий бачити Дениса Стрекаліна - ледь впізнав його! =)

divan В нас за щастя якщо тренер не є додатковою причиною хвилювання та проблем.

Згадалося, як Артищенко на одному з етапів ЮГП котрусь із дівчаток так трусонув, що аж мені страшно через екран стало.

Саша з Максом накатали на новий Season Best. Може вийде в них були в десятці. Виділяються вони звісно цього сезону між стразами і рюшечками.

Ураааа! Назарова/Нікітін на 10 сходинці.

І головний сюрприз - срібло Пападакісів. Ну не завжди їм бути першими.

• itisme подобається це.

Поздравляю Сашу с Максимом с попаданием в топ-10. Молодцы. Жаль за ГПГС, они лучше ВСНК.

• itisme відповіли на це повідомлення.

Nadia но сегодня ГПГС были хуже и проиграли

itisme Согласна, сегодня были погрешности, дали повод. Но как пара они мне больше нравятся) Надеюсь, к ЧМ лучше будет! Словила себя на мысли, что перепутала Синицину и Степанову))) Похожи девочки)

молодцы наши! А их Жулин у бортика с Чуриловой ждал. Он их подтренировывает?

• divan відповіли на це повідомлення.

Россияне обыграли пападакисов - во дела

nikiviki Пам'ятаю як на старому форумі пісочили Хниченкову за вік, за Олімпіаду і за те що вона просто "пересиділа" інших. Але на ДП вона відбиралася.

Як на мене, свого часу Наташу Попову значно більше пісочили. І, зокрема, на користь тієї ж Ані. Хоча нашим фігуристкам варто було б і сьогодні повчитися в Наташи в контексті математики програм. Не маючи в арсеналі складних каскадів і стрибків завжди намагалися вижати максимум з її можливостей. І здебільшого виходило.

nikiviki от може хоч ви поясніть мені, бо я не можу зрозуміти. Якщо є такі проблеми з стрибками, особливо лутц і фліп, чому не упростити контент. Навіть в останніх розминках стрибали 3Т+3Т чи 3Т+2Т. Я розумію бали і все таке, але хіба не краще прокатати простішу програму, але чистіше?

Не претендую на істину, але, здається, в Насті проблема суто психологічна. Тобто вона б і тулуп у бабку стрибнула б. Хоча я, знов ж таки, не розумію пристрасть наших тренерів (і не тільки наших) ставити найкладніший елемент першим в тій ситуації, коли фігурист/фігуристка психологічно нестабільші і заваливши перший елемент завалять і решту. Чимало фігуристів зі сходими проблемами просто розпочинають з найпростішого для себе стрибка. Наприклад, Костнер з ріттбергера любила починати. Чимало фігуристів з акселя починають. Насті я б теж порадила почати з акселя чи з обертань. Принайні однозначно треба щось думати з розстановкою елементів. Бо ця стандартна звична схема не працює.

itisme но сегодня ГПГС были хуже и проиграли

суддівська панель була дуже проросійська. Хоча ПС і незвично для себе помилялись. Впевнена, що в Канаді на ЧС нічого не зміниться. З іншого боку, скандали у французькій збірній не могли не вплинути на настрій французьких фігуристів. Ніби хтось дуже сильно наврочив :(

• divan і nikiviki відповіли на це повідомлення.

Marlynka Он их подтренировывает?

Ну они ж у него раньше тренировались, а сейчас он им помогает, с его слов, "потому что Россия и Украина должны быть вместе". И Северная Корея с Южной тоже, ага. :) Вот тут интервью небольшое с ним.

Irysia Чимало фігуристів з акселя починають.

З потрійного :)

Ну, логіка того, щоб ставити першим стрибком наскладніший — зрозуміла. Але згоден, що треба не під кальку планувати стрибки, а дивитись, як саме цьому спортсмену найкраще йде.

• Irysia і Akull1 відповіли на це повідомлення.

divan З потрійного :)

навіть хлопці квадовики буває з дупеля довільну починають :)
                                Я, наприклад, аналогічно не розумію, чому регулярно ставлять обертання на останні секунди програми. Дофіга фігуристів регулярно не встигають і обривають обертання, що може вплинути на рівень і ГОЕ. Чому б не залишити кілька секунд запасу на якісь умовні махання ручками. Але ж ні.
                                Взагалі, сумно бачити, що архітектура елементів в багатьох однакова. та й у фігуристів з року в рік копіпаст. А фігуристи ж різні, фізика різна. Чому б не пробувати різні варіанти.

Irysia Як на мене, свого часу Наташу Попову значно більше пісочили. І, зокрема, на користь тієї ж Ані.

Власне я мала на увазі те що написала в останньому реченні в пості. Що як виявилося буває гірше.
                                  Тільки що заради цікавості проклацала результати ЧЄ з 2014 року. Що ж, вперше наші спортсмени змогли пройти в довільну лише в одній дисципліні. І це враховуючи що попередні кілька років взагалі не було парників, тобто 2 з 3 проходили. Сумно. Сподіваюся це тимчасова криза.

Irysia не розумію пристрасть наших тренерів (і не тільки наших) ставити найкладніший елемент першим в тій ситуації, коли фігурист/фігуристка психологічно нестабільші і заваливши перший елемент завалять і решту. Чимало фігуристів зі сходими проблемами просто розпочинають з найпростішого для себе стрибка. Наприклад, Костнер з ріттбергера любила починати.

Для цього треба поцікавитися в фігуриста як йому зручніше. А це схоже ніхто не робить

Irysia Ось, наприклад, сума балів кожного окремого сідді
                                  https://skatingscores.com/1920/ec/dance/long/tss/
                                  Це все, що вам треба знати про танці у фк.

Справедливості ради французам так часто моргали косяки, що їм буде корисно трохи остудитися.

• itisme подобається це.

Irysia Чому б не пробувати різні варіанти.

Ну це класична проблема explore vs exploit — шукати щось нове, потенційно ризикуючи, чи використовувати те, що вже напевне працює. В даному випадку - шукати нові патерни та розташування елементів, чи брати вже знайомий та відпрацьований патерн. В ФК explore варіант потребує, по перше, просто надзвичайного рівня розуміння всіх тонкощів суддівської системи та величезний досвід роботи, і, по друге, достатньо часу для експериментів і впевненності, що воно принесе свої плоди. Що, зрозуміло, рідкість. Тому майже завжди береться якийсь більш-менш звичний та обкатаний патерн і від нього вже відштовхуються. Інколи, коли той самий хореограф ставить програми двом чи трьом фігурист(к)ам поспіль, це дуже сильно помітно.

nikiviki Що ж, вперше наші спортсмени змогли пройти в довільну лише в одній дисципліні. І це враховуючи що попередні кілька років взагалі не було парників, тобто 2 з 3 проходили. Сумно. Сподіваюся це тимчасова криза..

Як на мене, в Європі більш-менш успішно ройшла зміна поколінь. на минулорічному пост-олімпійському чемпіонаті взагалі 11 пар було, а цього року не всі у довільну потрапили. Якщо ж і надалі Росія почне роздавати фігуристів в усі види в інші країни, то кількість учасників збільшиться. Як і загальний рівень, напевно. Але якщо брати саме власних спортсменів, то, як на мене, все як і було.
                                      Щодо України, то в нас зміна поколінь не відбулася ще адекватно. Ярік раптом пішов, Настя Архіпова раптом травмувалась, Ваня Шмуратко раптом захворів. А ті, хто за ними, не встигають :(.

• Kolyuchiya подобається це.

divan Ну це класична проблема explore vs exploit — шукати щось нове, потенційно ризикуючи, чи використовувати те, що вже напевне працює.

Мене в першу чергу дивує, коли не працює схема, але повторюють і повторюють. При чому, ладно коли це фігуристи, які заваливши стартовий елемент далі працюють без помилок. Але ж є і такі, які починають і далі завалювати.
                                        Наприклад, на цьому ж чемпіонаті були фігуристи, яким то в КП каскад у другій половині поставлять, а вони там його не тягнуть, то в ДП всі каскади у другій половині і там аналогічно щоразу не тягнуть. Розумію, що всі хочуть отримати більше балів, але якщо вони щоразу втрачаються, то в чому прикол?

Irysia Щодо України, то в нас зміна поколінь не відбулася ще адекватно. Ярік раптом пішов, Настя Архіпова раптом травмувалась, Ваня Шмуратко раптом захворів. А ті, хто за ними, не встигають :(.

Ярік, до речі, з personal best 77,10 після КП дев'ятий на чемпіонаті США. 4Т+3т, 3А, 3Lz
                                        До Кокури в мене претензій чесно кажучи нема, він виступив достойно, тим паче для дебюту і після ЮОІ. Мені здається якби він не катав одним з перших то вищі оцінки отримав би. Хай цей ЧЄ буде йому мотивацією на наступний сезон.
                                        На рахунок Соні з Артемом - мені здається їм важкувато і по юніорам, і по дорослим кататися, дві довільні викатувати. Нацчемпіонат, ЮОІ, тепер ЧЄ, потім ЮЧМ.
                                        Шмуратку б ще квад - ціни б хлопцю не було, але я швидше за чисту простоту ніж за падаючу складність. Думаю з часом все буде.

Irysia Якщо ж і надалі Росія почне роздавати фігуристів в усі види в інші країни

Як от нам Шаботову:) і це добре. Може це змотивує наших тренерів підвищувати рівень катання у дівчат

• divan подобається це.

nikiviki Ярік, до речі, з personal best 77,10 після КП дев'ятий на чемпіонаті США. 4Т+3т, 3А, 3Lz

У Вані Шмуратко без квада 75.26, тому у Яріка так собі результат з таким контентом. Тим більше для США. Але йому видніше.
                                          У мене до наших фігуристів, насправді, в принципі теж претензій нема. особливо до тих, хто тільки з ЮОІ. Вони ще юніори, вони ростуть, а важливих стартів чимало. Тому я і кажу, відбувається зміна поколінь. Ще відбувається, а не відбулась :)

nikiviki Як от нам Шаботову:) і це добре. Може це змотивує наших тренерів підвищувати рівень катання у дівчат

Чесно кажучи, я погано уявляю, як це може серйозно вплинути на розвиток фк не те що в Азербайджані, а навіть в Польщі. Просто ЧЄ перетвориться на виїздний чемпіонат Росії. І в нас з появою Шаботової нічого не зміниться, якщо не покращаться умови в комплексі. І, знов ж таки, ми зараз говоримо про допубертатних дівчат. Що з ними буде за кілька років хто зна. Цей чемпіонат показав, що, здавалося б, непереможні росіянки, можуть активно помилятися. Просто тому що почали рости. Якось так...

Irysia та вже бог з ними, з медалями. Хоча б трохи рівень піднявся, щоб дивитися спокійно прокати фігуристів на міжнародних змаганнях, та хоча б на тих самих етапах ЮГП. В РФ тому і рівень такий, що там внутрішня конкуренція похлєще ЧЄ, щоб пробитися на головні старти треба пахати, пахати і ще раз пахати. Мені здається легше потрапити в першу пятірку на ЧМ, як на п"єдестал російського чемпіонату.
                                            Шаботова на ЧУ набрала 189 балів. Скільки ж набрала Цибинова, яка на 11 місці на ЧРФ. Туктамишева з трьома 3А набрала за 200 і на ЧЄ поїхала коментатором, зараз викатує 4Т і 4С. Он навіть Самодурова триксель тренує. А фанати ФК там мечуть громи і блискавки що в тої гриби, а та дерев"яна, а та циганочка, а та блатна і так далі
                                            Кому щі пусті, кому перлини дрібні

• itisme подобається це.