Все що треба знати про фігурне катання: переможець ФГП Кевін Аймоз зайняв 26 місце і не пройшов в довільну програму.
І от цікава ситуація. Кевін завалив усі стрибки, але за рахунок високих рівнів нестрибкових елементів і компонентів знаходиться вище Андрія.

• Nadia відповіли на це повідомлення.
  • Irysia і Nadia подобається це.

nikiviki Только Кевин не победитель, а бронзовый призер ФГП. А по сути вы абсолютно правы, вот такая реальнось в ФК, что накатал, то и получил сегодня, хотя был в фаворитах. Андрей выступил очень достойно для дебюта. Даже те, кто мимо произвольной достаточно сильно катались.

• nikiviki відповіли на це повідомлення.
    • nikiviki подобається це.

Nadia ой, я дійсно наплутала, не варто "навеселє" писати на форумах :)
      Я власне мала на увазі також і те, що не стрибками єдиними... Кевін за техніку отримав на 5 балів менше Андрія.

Соня і Артем на жаль останні. Майже всі елементи на мінус :((

• nichi подобається це.

Да, жаль, что Андрей и София с Артёмом не квалифицировались, но всё таки Андрей уж точно получил отличный опыт, прокачал 3А на такого уровня турнире – это дорогого стоит.

Удачи сегодня Саше и Максиму! Завтра будут девочки, и, чтобы не создавать завышенных ожиданий, Марина Амирханова, по неизвестной причине не приехала на ЧЕ, так что Настя будет без тренера. :(

divan на Небельхорні теж Амірханової не було, Настя з Чуріловою в КіКу сиділа. Може Федерація економить?

• divan відповіли на це повідомлення.

nikiviki Може Федерація економить?

Ні.

На Небельхорні Амірханової не було, тому що вона була в Загребі на етапі ЮГП з Настею Архіповою.

divan а, зрозуміло, дякую

• divan подобається це.

Саша з Максом молодці, не підвели! Здається мені прибавили вони в швидкості, яку в них часто критикували.

І що мене насправді здивувало в танцях - невже Синіцину-Кацалапова так близько підпустили до Пападакісів? Їм за техніку поставили більше! А в підсумку 0,05 бала різниці! Жаль що довільний в росіян трішки поступається минулорічному, на п'яти французам добряче б наступили.

Даже не знаю, за кого болеть у мужчин)))) Интрига...

Ну, чуда не произошло, Настя сорвала каскад и в квалификацию на произвольную тоже не попала. (

• nikiviki подобається це.

Хоч за порадою @divan не було завищених очікувань, але йолки-палки... В такі моменти добре зрозуміло в якому стані українське ФК.
              Пам'ятаю як на старому форумі пісочили Хниченкову за вік, за Олімпіаду і за те що вона просто "пересиділа" інших. Але на ДП вона відбиралася. (крім ЧМ 2017). Як дорікали Назаровій-Нікітіну за ту ж Олімпіаду, що вони "блатні" і ніякого толку з того що вони тренуються за кордоном нема, хоча і коментатори, і фанати ФК не лише з Україн відмічали оригінальність нашої пари і зважаючи на стан ФК в Україні їхні прокати можна дивитися спокійно :)) Тоді здавалося що це катастрофа, а виявилося буває й гірше.

• Irysia відповіли на це повідомлення.
              • divan і skating подобається це.

divan от може хоч ви поясніть мені, бо я не можу зрозуміти. Якщо є такі проблеми з стрибками, особливо лутц і фліп, чому не упростити контент. Навіть в останніх розминках стрибали 3Т+3Т чи 3Т+2Т. Я розумію бали і все таке, але хіба не краще прокатати простішу програму, але чистіше?

• divan і Irysia відповіли на це повідомлення.

Оля Микутина выступает уже во взрослых и очень достойно откатала

Российские фигуристы и остальные, ну хоть в танцах остальная Европа выиграет одну - две медальки. Назарова/Никитин молодцы, но всё таки в самом катании они так и остались на своём ещё юниорском уровне, так их путём и не раскатали

nikiviki от може хоч ви поясніть мені, бо я не можу зрозуміти. Якщо є такі проблеми з стрибками, особливо лутц і фліп, чому не упростити контент.

Я трохи здалека зайду з відповіддю, але проблеми не зі стрибками — проблеми з вмінням зконцентруватися в потрібний момент.

Брайан Орсер, наприклад, вмінню володіти своїм ментальним станом, очищувати голову від зайвих думок і фокусуватися на катанні приділяє не менше уваги, ніж технічній стороні (він навіть мобільний додаток випускав, який може допомогти навчити цьому інших фігуристів). Є ще непогана книга Філа Джексона (відомого тренера команд NBA Chicago Bulls та Los Angeles Lakers, який тренував Майкла Джордана та Шакіла О'Ніла) - "Eleven Rings" – про холістичний підхід до тренерства, де він описує як використовував концепції з дзен-будизму не лише у свому ставленні до гравців, але й навчаючи їх володіти своїм розумом, ментальним настроєм, емоціями і думками та налаштовуватись їх перед грою.

На жаль, ми поки що не можемо похвалитись такими мудрими та виваженими тренерами. В нас за щастя якщо тренер не є додатковою причиною хвилювання та проблем. Давнє недбало-вороже ставлення федерації до фігуристів додатково деморалізує їх на міжнародних стартах. Тому не дивно, що вони рідко показують свій максимум.

До речі, про Олю Мікутіну, за яку я страшенно радію весь сезон — це дуже яскравий приклад, як людина, яку підтримують, в яку вірять і яку цінують, може показувати не просто максимум, а більше за свій максимум (сподіваюсь, ви бачили як до неї ставляться в Австрії, що особливо помітно зараз через факт проведення ЧЄ).

PS. Окремо був дуже радий бачити Дениса Стрекаліна - ледь впізнав його! =)

divan В нас за щастя якщо тренер не є додатковою причиною хвилювання та проблем.

Згадалося, як Артищенко на одному з етапів ЮГП котрусь із дівчаток так трусонув, що аж мені страшно через екран стало.

Саша з Максом накатали на новий Season Best. Може вийде в них були в десятці. Виділяються вони звісно цього сезону між стразами і рюшечками.

Ураааа! Назарова/Нікітін на 10 сходинці.

І головний сюрприз - срібло Пападакісів. Ну не завжди їм бути першими.

• itisme подобається це.

Поздравляю Сашу с Максимом с попаданием в топ-10. Молодцы. Жаль за ГПГС, они лучше ВСНК.

• itisme відповіли на це повідомлення.

Nadia но сегодня ГПГС были хуже и проиграли