AndriyLapshyn Да я сравниваю нас с Россией а вы с кем сравниваете с Молдовой ,не в обиду для Молдовы.Про уровень держподдержки это не ко мне .

А сенс порівнювати з Росією, якщо її модель нам не підходить від слова взагалі? І я навіть не про держпідтримку, а про можливість монетизувати свої досягнення. Навіть якщо не буде медалей, є можливість стати тренером/хореографом/просто підкатки, є преференції до вступу у ВНЗ. Бо купа ковзанок о всій Росії і купа бажаючих. Плюс, звісно, активний піар з кожної праски. Але рано чи пізно це стопнеться, бо ще нікого не оминула криза перевиробництва.
Ну і я вже мовчу про те, що в більшості інших країн більшість фігуристів налаштовані отримати якісну освіту, а її за медалі не дадуть. В спортсменів немає більше 24 годин у добі, тому їм доводиться обирати. І більшість обере не спорт. І правильно зроблять, бо життя поза спортом довше.
Шлях Росії - це легкоатлет, який починає бігти марафон з темпом стометрівки. Але марафони так не бігають, то сенс за ним гнатися?

skating ,О каких надеждах здесь пишут когда говорят о 10 летних фигуристках (Кононенко,Котенко ) , Да, однозначно талантливые девочки,как и очень большое кол-во других у нас,просто в этой теме их фамилии подняли. А наша надежда мне видится все таки уже в спортсменах лет 16+,когда они уже более менее справились с пубертатом и мы видим уже осознанное катание

Дозволю собі посперечатися. Все таки в ФК фундамент має велике значення. Якщо добре катати и стрибати до пубертату не навчитися,то потім важко наздогнати - там вже мова піде про те, щоб хоча б втримати і стабілізувати те що було накатано і настрибано до нього. Ну і дійти до тих 16+ без травм. В 10-річних є можливіть і час вивчити і стабілізувати хоч трохи конкурентноздатний на міжнародному рівні контент і при цьому не заганяти себе розмахуючи батогом.
Тут є дві сторони. Роблячи упор на дорослу кар'єру можна заробити травму в юніорах і залишитись взагалі ні з чим.

• skating і Irysia відповіли на це повідомлення.
  • skating подобається це.

nikiviki Вы абсолютно правы! И очень хочется ,что бы наши дети нарабатывали поступательно согласно своего возраста и с наименьшими потерями для здоровья входили во взрослый состав. А то только увидел хорошего юниора,а в следующем сезоне его уже нет...

AndriyLapshyn Хочешь быть чемпионом - будь,родителей тоже касается

Вам історію Алли Павлової і Івана з Катею розповісти чи ви як знавець кар'єр наших "убогих" фігуристів і так знаєте?

nikiviki Якщо добре катати и стрибати до пубертату не навчитися,то потім важко наздогнати - там вже мова піде про те, щоб хоча б втримати і стабілізувати те що було накатано і настрибано до нього.

Залежить від того, що мається на увазі "навчитися добре стрибати". За останніми тенденціями діти, що стрибають серйозні стрибки, роблять це за рахунок крутки. І з огляду на їх фактуру їм це успішно вдається. Але печаль цього методу у тому, що зі збільшенням ваги (а діти ростуть), сповільнюється і крутка, тому й пубертат ставить хрест на подальшій кар'єрі. Але якщо вчити класичному методу, тобто за рахунок сили й висоти, тоді після пубертату навпаки можна додавати. Саме тому у хлопців медалі гребуть не юніори, а цілком дорослі чоловіки спокійно вчать нові квади.
    Тому особисто мене потрійні у дітей не дуже гріють, бо це не гарантія нічого. Краще в цей період закласти гарну базу і техніку, на які потім можна накручувати все інше.

Irysia Залежить від того, що мається на увазі "навчитися добре стрибати".

Ну от я мала на увазі якраз те що ви написали. Тому і написала спочатку катати а потім стрибати. Мабуть коректніше буде "правильно", а не "добре".

"""А сенс порівнювати з Росією, якщо її модель нам не підходить від слова взагалі?""
      Добрый день,кто не на работе.Ну наконец то мы додискутировались до нашей известной проблемы -кто мы азиаты или еропейцы,как Белорусский батька мы не хотим - только или или. Можно заканчивать ..Спасибо,всем здоровья .

15 днів пізніше

Перепрошую, що з запізненням, але ось інформація про 2-й етап Всеукраїнських змагань юних фігуристів, юнаків та дівчат + Open Cup of Kharkiv City.

Розклад:

Вт, 01.12
      10:00–11:30 – Дівчата «Б» 2011+ ДП
      11:45–13:15 – Дівчата 2012+ ДП
      13:15–14:15 – Хлопці 2010-11, 2011-12, 2012+ ДП
      14:30–17:00 – Дівчата 2010–11 ДП
      17:15–17:45 – Дівчата «Б» 2010-11 ДП
      17:45–19:30 – Дівчата 2007–08 КП, Юнаки 2007–08 КП

Ср, 02.12
      10:35–12:15 – Дівчата 2011–12 ДП, Хлопці «Б» 2011+
      12:30–14:15 – Дівчата 2007–08 ДП, Юнаки 2007–08 ДП (приблизно о 13:45)
      14:30–16:00 – Дівчата 2008–09 КП, Юнаки 2008–09 (приблизно о 15:30)
      16:15–17:45 – Юніорки КМС КП
      18:00–18:30 – Юніори КМС КП, Чоловіки МС КП
      18:30–19:15 – Жінки МС КП

Чт, 03.12
      09:40–12:20 – Дівчата 2009–10 ДП
      12:20–13:00 – Хлопці 2009–10 ДП
      13:15–14:00 – Танці Basic Novice РТ, Intermediate Novice РТ + Basic Novice ДТ, Intermediate Novice ДТ
      14:00–15:45 – Дівчата 2008–09 ДП, Юнаки 2008–09 ДП (приблизно о 15:00)
      16:00–17:45 – Юніорки КМС ДП
      18:00–18:30 – Юніори КМС ДП, Чоловіки МС ДП
      18:30–19:30 – Жінки МС ДП

Сторінка змагань на сайті Skate Ukraine зі списком учасників/-иць старших категорій

Табличка змагань

Трансляція

Хочу поделиться своим мнением и мнением многих родителей дети которых принимают участие во втором этапе
      в Харькове.
      Откуда же взяться хорошим фигуристам , когда опять в судействе полный беспредел. Вот после такого судейства начинаешь понимать почему перспективные дети бросают, а непонятно кто продолжают кататься. И по концовке имеем полный мрак в этом виде спорта.
      Хочу привести пример по сегоднешнему старту , как нагло засуживали спортсменов с других городов в пользу спортсменов харьковского судьи ISU Федченко.
      Девочка из Днепра с хорошим двойным акселем с тройным сальховом и падением с тройного лутца , проиграла извините корявой спортсменке с двойным акселем , тройным недокрученым тулупом с падением и каскадом 2+2 с недокрутом на втором прыжке и падением . А программа чистый шорт трек. И такая же его вторая спортсменка с двойным акселем , с недокрученым сальховом и каскадом 2+2.
      И ещё прыжки этим его девочкам оценили с буквой Б.
      Ну сколько может это продолжаться ?
      Я думаю что судья - тренер Федченко договорился со своими коллегами , тем более что судил специалистом всем известный Баранов + харьковские в судьи .Многие уже не хотят ездить в Харьков и я теперь понимаю и полностью их поддерживаю.
      Прошу федерацию и президента не закрывать глаза руками , якобы ничего не замечая , а разобраться раз и навсегда с судейством в нашем ФК.
      В частности с судейским составом Харькова.

• Irysia і divan відповіли на це повідомлення.

aleksa Девочка из Днепра с хорошим двойным акселем с тройным сальховом и падением с тройного лутца , проиграла извините корявой спортсменке с двойным акселем , тройным недокрученым тулупом с падением и каскадом 2+2 с недокрутом на втором прыжке и падением . А программа чистый шорт трек. И такая же его вторая спортсменка с двойным акселем , с недокрученым сальховом и каскадом 2+2.

Не заради суперечки, але полізла в протоколи і прокати і не зрозуміла про кого мова. Вірніше дівчину з Дніпра за описом я знайшла, але згідно протоколів вона програла зовсім іншій дівчині.

На первом месте однозначно должна быть из Днепра.
        Посмотрите программу вырезано. О каком 2 уровне дорожки идёт речь. А катание ...от перебежки до перебежки.
        А программа ? За что 4.0 и 4.24.
        Хореография просто ужас ...горбатая .

• divan і Irysia відповіли на це повідомлення.

Внимательно понаблюдаем за произвольной программой.

aleksa Прошу федерацию и президента не закрывать глаза руками , якобы ничего не замечая , а разобраться раз и навсегда с судейством в нашем ФК.

Не хочу расстраивать, но это происходит уже не первый десяток лет и каждый раз одно и то же. "Просьбы федерацию разобраться" – не работают. Мне жаль, что предыдущие родители и тренеры дальше просьб не заходили – многие молча и покорно ушли из спорта или переехали в другие страны из-за вот этого, и каждое новое поколение украинских родителей и молодых тренеров удивлённо вляпываются в одно и тоже.

Собственно, если вы читали статью "Что не так с УФФК?", то должно стать понятно, что федерация не бросится и не "разберётся с судейством". Но это можем сделать только мы с вами, и для этого нам сначала нужно отойти от представления, что проводить и судить соревнования – это прерогатива государства, а не общества.

Во всех демократических странах, федерации исполняют не роль повелителя сверху, которые наделены "магическим" государственным правом проводить и судить турниры, а объединяющую роль – объединяя клубы, которые основываются обществом, а не чиновниками. Собственно, Skate Ukraine это именно такая организация, и очень скоро я расскажу о более конкретных шагах в этом направлении.

Кстати, у нас есть судьи, которые отказывались играть по схеме "указаний сверху, кого тянуть, а кого топить" – как вы догадываетесь, они не остались в УФФК. Может они как нибудь захотят рассказать про то как это работает публично – я помогу осветить это, если что. Рано или поздно всё равно всё станет явным ;-)

Ваня прав на все 100 %

• divan подобається це.

aleksa напоминаю, у нас действует правило no personal attacks – безотносительно правоты ваших суждений, не думаю, что спортсменам будет приятно читать то, что вы о них пишете. Они тут точно не виноваты. Можете с irysia найтись в соцсетях и пройтись по протоколам там или как-то ещё найти способ показать предвзятое судейство без того, чтобы детей обижать.

aleksa я не сперечалася щодо місць та оцінок, а просто хтіла уточнити. За прокатом дівчина, що посідає перше місце, не впала жодного разу, а ви вказали 2 падіння. Я так розумію. ви все ж таки переплутали дівчат.
          І так, давайте все ж таки коректніше висловлюватися щодо фігуристів. Тим більше, що тут діти.

Ну как вам Ириша второй день ?
          Как они попустили Кристину. И опять две Федченковых затянули вверх. Одна еле катила , вторая просто бегала от борта к борту
          И на первом месте должен быть Днепр.
          Федченко пользуясь своим служебным положением как судья договорился со своими судьями из Харькова. И его детей вытянули. И где справедливость.
          Предлагаю зря не тратить время и деньги и больше не ездить в Харьков.
          И давайте смотреть правде в лицо , хватит лицемерить
          У двух его участниц вторых оценок вообще нет , зачем рисовать незаслуженное.
          Кстати у Кристины отличный набор тройных , даже тренера из других городов говорили что хорошие докрученые прыжки , а по птичке поставили чтоб было чем пропустить
          Посмотрим продолжение в возрасте 2008-2009.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

Все тоже самое и у мальчиков тоже
            Теперь можно смело переименовать 2 этап Харькова в этап судьи ISU Федченко.
            Больше мне нечего добавить.)))

aleksa Кстати у Кристины отличный набор тройных , даже тренера из других городов говорили что хорошие докрученые прыжки , а по птичке поставили чтоб было чем пропустить

З цією якістю трансляції важко шось сказати, але докрученими стрибки в неї точно не були. Я не можу сказати чи всюди там були галки та q, чи можна було на користь спортсмена відсудити, але ж чітко видно, як на приземлені вона малює коми. Молодець, що йшла на потрійні, коли решта дівчат пішли більш безпечним шляхом з подвійними, але ризик не завжди себе виправдовує.

21 день пізніше

Пройшов етап в Харкові
            Спесівцева непогано, Клименко бореться з стрибками.
            Андрійчук з новою довільною під Селін Діон з Титаніка, але щось явно не в формі:( Аж настрій зіпсувався. Наскільки люблю Селін настільки ця пісня оскомину набила.