nikiviki Хто коментував з Петренком? Такі цікаві діалектичні слова проскакували:)
Схоже, що Лапушка (Ганна Турчинова). Ось тут можна порівняти голос: https://www.youtube.com/watch?v=1aXp9RfMTZk
Щодо організації - звісно, плюс за хоча б спробу трохи підняти рівень проведення ЧУ зі звичайного дна до рівня мінімально прийнятного (аж втретє в Україні зробили kiss&cry за 30 років). Але хочеться нагадати, що все це вже було майже десять років тому – і телебачення, і кісс&край, коли черговий володар УФФК хотів НОКу та міністерству похизуватись які вони молодці. Цикл повторюється, суть залишається та сама.
А суть не змінилась – ось с сьогодні історія.
Як ви знаєте, ми організували фотосесію для спортсменів, щоб в них були гарні світлини. Знайшли з нашого фігурнокатального ком'юніті фотографа, домовились з готелем, шукали найкращий час, щоб максимально всім спортсменам було зручно (це той ще челендж – всіх складно в один час зібрати, але більшість приїжджих спортсменів та тренерів зупиняються в готелі Братислава), написали всім, кому змогли, люди з радістю погодились прийти. Багато лунало слів про те, яка це крутезна ідея, хоча це є самий мінімум, який автоматично з'являється, коли федерація є демократичною організацією, а не радянською лавочкою – кожен з вас би до цього дійшов теж. Звичайно, всі (особливо ті, хто живуть в Києві) не змогли прийти, але тут питання було максимізувати шанс – була думка організувати на ковзанці, але там змагання, всі на нервах, у всіх свої розклади тощо.
Під кінець фотосессії стало зрозуміло, що деякі спортсмени з Харкова, які зупинились теж в Братиславі і дуже хотіли прийти – не прийшли. Написав, спитав, чи встигають прийти – кажуть, що їм федерація не дозволила фотографуватись. Точніше тренер, Галина Чурилова, не дала дозволу, зіславшись на федерацію (хоча вона є членом "тренерської ради" УФФК).
Ще раз, вдумайтесь – тренер забороняє своїм спортсменам сфотографуватись і мати гарні фото. Це пряме порушення всіх місій, цілей та інших гучних слів з сайту чи статуту УФФК, але кого б це хвилювало на фоні всього іншого.
І це мені нагадало ЮЧУ 2012/13 (коли прийшов новий президент, вирішив всім щось довести і провести ЧУ/ЮЧУ з кісс&краем та телебаченням), і в організації якого я приймав участь. Це був один з перших ЧУ де фотографував вже не я, а Дмитро Путінцев – тоді Галина Чурилова стала в кісс&краї між спортсменами та фотографом – спеціально заважаючи зробити їх фотографії. Таким чином вона "помстилася", за те, що на акредитаційних бейджах була фотографія не її пари. Я про цей маразм не розповідав, хоча і згадував трохи що був "конфлікт".
Схоже це у Галини Володимирівни якийсь спеціальний тренерський прийом – заважати фотографам робити гарні фото своїх пар. Так вона і запам'ятається, нажаль. Якби ж ще цим вона мені робила погано – я б ще зрозумів – ну є мстиві люди, але вона робить гірше лише своїм учням і фігурному катанню України.
Проте, якщо у 2012 таке ставлення в мене вбивало бажання щось робити, вкладати свій час, вміння та сили, то зараз воно лише підсилює і нагадує, заради чого все це робиться. 👍