В мене два коменти з цього приводу.
Перше – я не думаю, що Україна заслуговує навіть на квоту на ОІ в парах. Так, поїхати на ОІ – це мрія багатьох, але це не має бути самоціллю. ОІ – це не курорт, це, блін, змагання, на які потрібно їхати демонструвати як ми розвинули в своїй країні цей вид спорту/дисципліну – створили потужний склад тренерів, рівні умови і через конкуренцію відібрали найкращих, які можуть помірятися рівнем з іншими. А коли федерація знищила і інститут виховання тренерів, і знищила дві пари (одну – просто тупо забанивши через персональні прихоті, а іншу – через бездіяльність у навчанні антидопінговим правилам), то з якого дива вона має заслуговувати на квоту на ОІ?
Це неприємно, але це моє переконання – ОІ мають демонструвати рівень розвитку країни в спорті (хоча Кубертьєн може і не погодитись)), а не бути таким собі курортом для радянських фукнціонерів, які міцно вчепились за бюджет.
Друге – проблема суддівських блоків є найдавнішою та найбільшою проблемою в фігурному катанні. Блоки – це коли судді зі східних країн об'єднуються проти суддів з західних країн. ISU не знає, як перемогти цю проблему, ій вже майже сто років. Коли СРСР почали приймати участь у міжнародних змаганнях по фігурному катанню (здається, у 1958му), то ця проблема стала дуже очевидною і у1970х радянських суддів банили просто пачками, а потім взагалі наклали бан на всю країну (заборонили номінувати своїх суддів на міжнародні змагання). Там, до речі, був і Пісєєв (президент та функціонер федерації Росії – аналог нашої Міхайловської). Але після бану все це відновилось і продовжується і до сьогодні.
Наші, українські судді, переважно грають ту саму гру – вони, напевне, другі найвідоміші за кількістю дискваліфікацій та понижень у статусі. Корумповані судді УФФК відіграли важливу роль у скандалах ОІ 1998, ОІ 2002 та ОІ 2014 – саме їх "оцінки" стали причиною скандалів. Якщо цікаво, я можу якось детальніше поросказувати в окремому пості.
Це так, трохи контексту і про оцінки на ЧС і про оцінювання на українських стартах, які проводить УФФК.