divan Розумію. Просто не хочу, щоб сприймалося, ніби ми не бажаємо успіху конкретним спортсменам.
Продовжу трохи думку про відбір на ОІ (хоча ти вже написав, що це не лише про них). Участь у Іграх може бути й особистим досягненням, таким як у Донована Каррільо, Хаві Фернандеса, Деніса Тена. У фігурному катанні один з найважчих відборів: тут дуже мала кількість людей отримує квоти не за спортивним принципом (тоді як у гімнастиці, наприклад, є континентальні квоти, що, як на мене, там виправдано). Хоч як би мені хотілося побачити на ОІ Захру Ларі з ОАЕ, вона має це місце заробити. Тож "випадкових" людей тут майже не буває. Всі приїжджають показувати максимум, який у кожного свій.
Не лише Україна виступає не завдяки, а попри "старання" федерації, її неможливість або небажання розвивати спорт. Тож коли в когось виходить заробити квоту без підтримки, це також може бути заслужено. Так само, як і велика кількість представників збірної не означає, що в цій країні все досягається коректними методами.
Якщо візьмемо квоту, федерація вважатиме це своїм досягненням. Якщо ні - дива не станеться, і федерація чарівним чином не визнає своєї провини. Як і міністерство не факт, що розбиратиметься, а в чому ж причина. Але ми можемо про це нагадувати й старатися щось змінити.