tanyk20 Тому я не думаю, що все так однозначно і чесно як ви пишете.
Я ніколи не писала про однозначність і чесність. Мене просто дивує те, що тут чомусь наярюється теза, що от дівчина стрибнула лутц і тому її одразу треба на подіум. Так система не працює. Складні стрибки потрібно не просто стрибати, а й робити це якісно. І окрім стрибків в програмі мають бути якісні нестрибкові з якісною хореографією. Тоді можна казати про прогрес. Якщо зараз на загальному рівні ми будемо сперечатися у форматі хто скільки настрибав, то ми ще більше будемо відставати і надалі. Тому що поки ми тут сперечались про докрути вже виросло покоління з умовних Буркіна Фасо, в яких і стрибки, і компоненти.
Якщо комусь важливий цей титул просто щоб поставити трофей собі на стіл перед ліжком, то одне питання. І тут можна безперечно обговорювати оцінки. Якщо ж фігуристам хочеться чогось більшого, то тоді все одно що ставлять судді, а важливим є те, що показуєш ти. Якщо б тут хоч хтось вийшов і катав як Костнер, то фіг би які судді змогли запихнути з будь-яким техконтентом. Але бажаючих катити як Костнер у нас чомусь не спостерігається.
Перше про шо говорять всі, хто коментує виступи українських фігуристів (від професійних коментаторів до іноземних вболівальників) - відсутність швидкості. І цьому системному багу, який топить наших фігуристів не один рік, але про це тут ніхто не говорить. А це те, чому наші фігуристи стрибать з місця і це тягне недкрути і падіння, це якість доріжок, це основа компонентів. В нас ж знову містечкові розборки.
Я звернула увагу в першу чергу на маленьких дівчат, бо в них є певний запас часу, щоб встигнути звернути увагу на всі проблемні місця і працювати над ними. Я в жодному разі не відмовляю в прогресі більш старших дівчат. навпаки я з тих, хто впевнений, що прогресувати можна і треба в будь-якому віці. Але, знов ж таки, свої проблемні місця треба усвідомлювати, а не відкладати їх кудись на потім.
До юніорського чемпіонату ще є час, щоб зробити роботу над помилками і виступити там як найкраще. Чого я щиро всім бажаю.