- Змінено
Marlinka nikiviki чесно, мене аж бісить, коли отак кажуть: у мене дитина така-то - значить, і всі мають бути такими. Ще й на клепки натякають. Ви бачили зсередини тренувальні групи дітей-другокласників? Повірте, якщо дитина не хоче займатися, а хоче малювати чи складати пазли - більше року її у спорті не втримаєш. Ви в курсі, що є різні темпераменти, різні вдачі? У вас така, а в когось інша. І в дітей-фігуристів з мозаїками зазвичай також усе добре.
Я не говорила, що всі діти мають бути як моя, я про те що своїм дітям треба давати побути дітьми. І вважаю це теж батьківським обов'язком. Вже зараз я прекрасно бачу що ще рік два максимум і в художку доведеться вкладатися по повній, але цих кілька абсолютно "дитячих" років в неї було. А з трьох років на каток, з восьми потрійні, з 11-12 квади... Якось ненормально це. Що ж там з здоров'я лишається до 18?
Ті потрійні самі по собі не приходять, це важка праця якою навантажують дітей. Темперамент темпераментом, але мене ніхто не переконає що дитина 8-9 років сама по собі захотіла стрибати 3Т чи 3С. Це все нав'язується оточенням і батьками в тому числі. І, як правильно помітила @Irysia часто в шкоду навчанню, бо там все крутиться кругом катка.
Irysia До речі, коли мова заходить про спорт тут і там, то часто забувають про те, що в більшості розвинених країн дуже серйозно ставляться до навчання.
Тут звісно і фінансові можливості грають роль. В цьому плані мені подобаються батьки Щербакової, які очевидно приділяли навчанню і загальному розвитку Ані (та й всіх своїх дітей) значну увагу. А заради інтересу подивилася якось Загітову і Медвєдєву на цих ОІ... Ну, без коментарів.