Irysia Мова була не про те, що держава взагалі щось винна, а про те, що держава отримала спадок і саме з ним вона повинна була щось адекватне робити

Це твоя версія. В початковому пості мова взагалі про висміювання всього, що я роблю і чергове "пояснення" як гарно все працювало при совку і як не працює "демократія" (і смайлик щоб показати рівень насміхання).

Загальні фрази про "держава має шось робити" чи "пошук якихось спонсорів" – ні про що. Давайте конкретику – я піду з нею по кабінетам і зробимо за вашим баченням, якщо ви самі не готові.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

divan Це твоя версія.

не моя. Це була твоя відповідь не на почаковий пост, а на той, який з ним був незгодний.

divan Загальні фрази про "держава має шось робити" чи "пошук якихось спонсорів" – ні про що.

Сьогодні 2022 рік. З тим, що залишилося у спадок і розвалилося вже пізно щось робити. Мова була про період після розвалу СРСР. Не демократія тоді розвалила спортивні об'єкти та інфрастуктуру, а той самий совок. А вона тді саме повинна була щсоь з цим робити, а не допомагати розвалювати.

Ми з @nikiviki не говорили про теперішнє. Мова була те, що відбувалося 30 років тому.

• divan відповіли на це повідомлення.

Irysia всьо в тебе включився режим "сперечатись до останнього". Я взагалі відповідав не тобі, але ти краще знаєш про шо йшла мова. Я намагаюсь розкрити проблематику з точки зору економіки, а ви шукаєте винних.

Декомунізувати спорт і почати вчитись спортивному менеджменту треба було 30 років тому, як це зробили пострадянські країни, які зараз у ЄС. Україна це не зробила. Наступний найкращий момент це зробити – це зараз.

• Irysia відповіли на це повідомлення.

divan всьо в тебе включився режим "сперечатись до останнього". Я взагалі відповідав не тобі, але ти краще знаєш про шо йшла мова. Я намагаюсь розкрити проблематику з точки зору економіки, а ви шукаєте винних.

Ну ок. Значить я на цю тему взагалі тут більше нічого писати не буду.

divan стояти з протягнутою рукою до держави, випрашувати дотації, "таємно" і соромлячись брати гроші з батьків і розповідати що все безкоштовно, і підробляти протоколи щоб отримувати державних "майстрів спорту", і гризти одне одного.

Поки що не дискутую - просто з'ясовую для себе. А при новій системі як буде? При старій системі принаймні лід безкоштовний. Якщо дитина займатиметься в клубі, який на самозабезпеченні - заняття будут дорожчими.
        А де гарантія, що протоколи не будуть підробляти й своїх не будуть тягнути за клубної системи? Логічно, що навпаки: буде жорстка конкуренція між клубами, тож правдами-неправдами доводитимуть переваги свого клубу, а засоби доведення перейдуть зі старої системи.Тим паче за нової системи працюватимуть старі обличчя, а в них уже все налагоджено))) Хіба ні?

• divan подобається це.

Marlinka При старій системі принаймні лід безкоштовний
          Marlinka Якщо дитина займатиметься в клубі, який на самозабезпеченні - заняття будут дорожчими.

Ніт. Я писав про ці міфи у "Що таке клубна система?" – ви читали? Це супер якщо клуб може бути на самозабеспеченні, але між "лід безкоштовний" та "самозабеспечення" є цілий спектр проміжних значень. У Європі це як правило 30% – державне фінансування, 70% – власне.

Європейське місто має прагнути, щоб спортом займались якомога більше людей, а не 300 тих, хто пройшов селекцію для медалей. Бюджет міста на дитячий спорт ділиться на кількість людей, і, наприклад це виходить 4 євро на дитину, ці гроші розподіляються між клубами. Якщо в клуб А ходить 100 дітей, то клуб отримає додатково до свого бюджету 400 євро і може дозволити собі зробити нижчі ціни, або навіть безкоштовні уроки. А якщо в клубі Б працює типова для ДЮСШ кричащя совєтьська тьотя з розладом особистості кластеру б, то люди перейдуть в інший клуб і клуб Б не отримає додаткового фінансування і згодом зникне під тиском конкуренції.

Почитайте в статті, я трохи писав там, чому клубна система ефективніша та сумарно дешевша за ДЮСШ.

Marlinka А де гарантія, що протоколи не будуть підробляти й своїх не будуть тягнути за клубної системи?

Тому що в клубній системі спорт фінансують не по результатам, а по масовості. Клуб отримує додаткове фінансування не за "майстрів спорту" і не за "призерів кубку україни", а за те скільки людей насправді туди ходить. Саме тому тут важлива ця свобода кожного заснувати свій клуб – це звичайна ринкова конкуренція, яка веде до якості. В ДЮСШ ж зарплата тренера залежить від "результатів", тому це створює стимули на весь цей антиспортивний треш.

Marlinka Тим паче за нової системи працюватимуть старі обличчя

Старі обличчя – це люди, які звикли сидіти в безкарності системи ДЮСШ. В новій системі їх успіх буде залежати від того чи дійсно люди будуть їм довіряти, вірити їх підходам та практикам навчання. Конкуренція дость швидко дасть зрозуміти, хто ефективний та сучасний, а хто мамонт, який швидко зникне. Зараз у цій системі немає можливості зʼявитись новим обличчям. В клубній системі – вони зʼявляться і ви будете в шоці, скільки в Україні є фігуристів, з яких будуть суперові тренери. Зараз ви навіть не маєте змоги про них дізнатись просто.

Показательно, что в Москве за последние 12 лет государственная школа открылась всего одна, Косино (хотя катков построено много). Главный тренер этой школы ушла оттуда, открыла на частном катке собственную школу и успела потренировать пресловутую свободную художницу Костылеву, 3 недели назад выигравшую первенство Москвы (правда, у мальчиков, наоборот, выиграл фигурист из Косино). В прошлом году это первенство выиграла девочка из частной школы. Частники понемногу поднимаются (например, школа Лавренчук), а некоторые СШОР, наоборот, чахнут. Похоже на естественный процесс.

sdfdyghk Россию сложно изучать, потому что объективной статистики там нет и никогда не было. Если по Европе и миру можно делать какие-то выводы не только на персональных историях, и на научных исследованиях (а их много, поверьте), то с Россией – только угадывать. Нет сомнений, что большое количество катков (Россия, кажется, 3 или 4-я в мире) делает своё дело. Я вам больше скажу – есть исследования, подтверждающие, что коммунистическая модель спорта в среднем приносит чуть больше медалей по ОИ (но это в 90х делали, сейчас я думаю уже другая картина будет).

Показательно то, что в России нет общественных клубов – только частники. (напомню, 90% клубов в развитых странах это не "частники" и не "ДЮСШ" – а нонпрофит общественные клубы). Российские частники, как я понимаю, всё равно продолжают играть ту же игру – погоню за результатами. Возможно в России тоже возникает гибридная модель, где на большом количестве льда возникает какой-то здоровый рынок – но у меня нет способа это проверить, нет данных.

Из моего общения с родителями и тренерами в России, количество детей, которые уходят с травмами из фигурного катания там в тысячи раз превышает любые официальные цифры. Я знаю что многие тут не видят проблем с тем, что спорт калечит их детей, но я – вижу. Я не хочу этого в Украине. Спорт в развитых странах строится не по системе "медали любой ценой". Я знаю что я не смогу вам одним постом на форуме показать что из себя спорт представляет в таких спортивных супердержавах, как, например, Канада, но для меня выбор очевиден – я хочу развитую спортивную экономику, профессиональных тренеров, хочу качество и безопасность. И мне понятно, что для этого нужно делать. Буду надеятся, что смогу найти украинцев, которые тоже этого хотят, вместо того чтобы мечтать чтобы Украина превратилась в СССР/Россию.

3000 канадских катков против 30 украинских обещают такое же соотношение успехов при одинаковом подходе. А тут хоть совковая система "отсеяла" для австрийцев Микутину, обыгрывающую чемпионку Канады. А были и 6 чемпионов мира среди юниоров (примерно времён Бена Джонсона) в одной разминке ЧУ, о чём вспоминал Петренко. Впрочем, вам виднее.

sdfdyghk 3000 канадских катков

Не интересовались как получилось, что в Канаде 3 000 катков при рыночной экономике и клубной системе?

Думаю, катки появились из-за наличия профессиональных хоккейных лиг. В США количество катков заметно уменьшается, и связано это тоже, скорее всего, с падением популярности НХЛ.

sdfdyghk Думаю, катки появились из-за наличия профессиональных хоккейных лиг.

А хоккейные лиги откуда появились?

Канадскому хоккею повезло выиграть конкуренцию с другими видами за главное спортивное шоу. Украинскому это явно не светит.

sdfdyghk "повезло" и "посветило", понятно.

Вот еще вы все толчете , что у ДЮСш бесплатный лед. Хде? Скажите мне, где и в какой параллельной вселенной у вас бесплатный лед? У нас НП катается три раза в неделю на маленьком льду за трехзначную цифру ( не считая тренерских), а у УТ вообще цифры страшные.

Вань, если "старі обличчя" и их друзей не выгнать с постов директоров катков, то ни один клуб на них не зайдет. А для этого надо убирать их "крышу" в министерстве, обл и горсовете и т.д. Тут патронов на всех не хватит))))))))))))))). Ну разве что клуб организует сам директор))))))))))))))))))))))) и иже с ними. Мы упираемся в пропускную систему.
                  Есть еще немаловажная проблема. Можно сколько угодно приглашать детей в школах, рекламировать на уличных катках, показывать что мы умеем, но без ледового времени это все бесполезно. А его нет, не хватает и тем спортсменам, которые есть, куда еще клубу время продавать.

• divan подобається це.
                  2 місяці пізніше

Там Плющенко пробиває чергове дно. І, думаю, саме в цій темі йому місце.
                  Після ЧС традиційно в усьому світі починаються тури з фігуристами. І якщо з японського туру можна побачити купу класних фоток задоволених фігуристів, то з російськими шоу інша історія.
                  Сьогодні в Тулі було організовано шоу Плющенка. Він свою позицію асболютно не приховує, але забув розказати деяким своїм колегам-фігуристам, що притягне свою заZомбованність у своє шоу і, відповідно, втягне їх туди. Спершу без пояснень причин від участі відмовися Коляда. Потім Бойкова заявила, що вони виступали виключно у фк шоу і до всього іншого не мають відношення. Ну а згодом і Ліза Туктамишева відписалася в інстаграмі, що розгублена

От пишуть, що сам Коган активно "переконував" тих хто мав сумніви

Я так розумію, що це тільки початок, бо росія це той самий совок, коли спорт це політика і вся ця добровільно-примусова участь буде все частіше.

В мене зараз трохи немає сил та ресурсів щоб зайнятись збором та каталогізацією доказів підтримки спортсменами рашистського режиму, але це треба робити на майбутнє.

В принципі задача проста – збирати в одному місці всі ці випадки, максимально фактологічно і з розумінням того, що їх потім будуть видаляти.

Тобто мінімальний набір по кожному такому випадку це:

1) Посилання на сторінку/сайт, якщо є (для постів)
                  2) Скріншоти (всіх сторінок, тексту – часто в один скріншот все не влазить). Якщо включена функція "автоперекладу" - вимкнути, щоб на скриншоті був оригінал тексту.
                  3) Посилання на архів сторінки у Internet Archive, якщо є.

З випадками на кшталт провоєнного раллі де світились Тарасова/Морозов та Кацалапов/Сініцина – там багато доказів з різних джерел, і відео, і сторіз, і вк, і інстаграм, і офіційні фото. Але все одно їх треба зібрати в одному місці.

Це все треба документувати, потім оформимо англійською мовою. Стане у нагоді коли буде дискусія наскільки місце росії у світовій спортивній сімʼї.

Хроніки совку — а одесити знають, що вони займаються безкоштовно?

Нагадаю — в одесі 0 клубів, спортдепартамент міста ніяк не розвиває і не допомагає громадським спортивним клубам, зате є 1 ДЮСШ заснована за часів СРСР, в якій ані тренери, ані батьки не мають впливу ні на що, де кожен рік новим батькам розповідають казки про кузню олімпійських чемпіонів, поки старші спортсмени шукають по світу хто їм зможе виправити техніку. І все це під соусом «безкоштовності».

9 місяців пізніше

нічого там не було хорошого у тому совкі, і зараз бачимо що воно боком вилазить усім. А тим кому було раніше краще, то усі знають куди треба їхати. Щодо нас, то звісно всьому вчимося, будуємо, є приблизно один мільярд речей у країні за які постійно потрібно думати, не тільки про спортивні комплекси. До речі ті що строяться приватними особами, даже і дуже не погані. Питання, що ви хочете "безкоштовно" як в совкє, но вибачайте. Потрібно мінятися разом зі світом

Написати відповідь...